oskmar

Direktlänk till inlägg 30 juni 2018

20180630 sol i dag

Av Elsa Mårtenzon - 30 juni 2018 15:43

 

Tim beundrar sin egenhändigt bakade och garnerade tårta på sin mamms födelsedag.

Bra gjort Tim!

 

 

Sommar, sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol...

Nää, jag har inget hav här och ingen doft av kaprifol. Men jag har Bellvikssjön och jag har doften från vresrosen som nu blommar och doftar gott.

I dag är det härligt väder, en sommardag. Lite, lite moln ibland men för det mesta solsken och lite lagom vind som inte är störande.

 

Regnet som kommit de sista dagarna har gjort underverk i potatislandet, det var vatten som fattades, blasten har växt jättebra de sista tre dagarna.

 

I veckan blev det hela havet stormar i politiken när Billström gick ut och informerade om nya förändringar som de tänkt sig inför höstens val. Tur att jag såg med egna ögon när han står i rutan och upplyser om "sina tankar". För det gick bara till dagen efter så dementerar två av hans kollegor att, så hade de inte tänkt sig det hela. Ja, även jag drog en lättnadens suck över det beskedet, men det var inte kvällstidningarnas påhitt. Jag såg med egna ögon intervjun på nyheterna. Jag hoppas verkligen att de står vid sitt ord de som dementerat det hela.

 

Lite nytta har jag gjort i dag, jag har trimmat gräs omkring buskar och hus, det som fattades. Laddningen på batteriet tog slut, så jag gör klart i morron. Ja, jag har ju strukit kläder också, lite verksamhet har det varit på "käringa".

 

För ett par timmar sedan kom det en bil i snigelfart på gården, jag var ute och var ungefär 10-15 meter ifrån den. De tittar, vänder och kör iväg igen. Det händer väldigt ofta på sommaren och jag tycker att det är lite konstigt. När jag är ute och några meter ifrån borde de åtminstone sätta upp handen till en hälsning.

 

Dagens namn är; Elof och Leif, ingen Leif kan jag komma på.

En av Augusts och Helgas döttrar var gift med Elof, jag tror inte han lever idag. De har tillbringat massor av somrar i Bellvik, nu är det nog barnen som övertagit deras sommarboende, men verkar inte ha kommit hit ännu. För ett par år sedan var deras barn hit och tittade i museumet.

Kerstin och Elof var mina trogna tunnbrödsköpare på den tiden de var i Bellvik. Tiden går och förändringar sker, sån´t som vi inte rår på.

 

Ha en fin fortsättning på lördagens sista timmar, vi ses!

 
 
Ingen bild

Gunnel

1 juli 2018 09:25

Wow, vilken fin tårta Tim har gjort!
Duktig kille, ska han bli konditor tro....

Elsa Mårtenzon

1 juli 2018 17:43

Jag tror inte han har bestämt sig ännu. I helgen har han varit fiskare och då är det nog det som är roligast. Det växlar nog från dag till dag. Bara han inte är som gammelfarmor, för då blir han ingenting.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards