oskmar

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2018

Aug 201802, sol och varmt

Av Elsa Mårtenzon - 2 augusti 2018 19:56

 

I kväll ställer jag frågan: Känner du igen dig B Nilsson?

 

 

Nu kommer torsdagens inlägg, har ju skrivit onsdagens tidigare i kväll. Ligger efter på grund av åskväder och internetfrånvaro.

 

Det har varit varmt och kvavt med fuktig luft i dag också. Tror fasen att det är fuktig luft efter allt regn i går kväll, 65-70 mm!

Inget regn i dag, men en del moln på himlen. Där emellan solsken och en helt blank sjö, där man kunnat se fiskarna gå upp till ytan och hämta insekter att äta. Samtidigt passade fiskmåsarna på att dyka ner och ta sig en fisk då och då. Jag gillar inte fiskmåsar, de ska inte vara här, de hör inte hit.

Nu är klockan 21.00, det är 21 grader varmt, en del moln och spegelblank sjö. Vacker kväll!

 

I dag fick jag sällskap av Ingrid till elvakaffet, vi satt ute i solen och plågade oss i värmen. Och plågade oss ännu mer med att ta en promenad i samma värme uppför backen till Näsudden.

 

Men, det är ju ändå småsaker vår värme här i Sverige, ikväll säger de på nyheterna att det kan bli 50 grader eller mer, på sina ställen i Portugal och Spanien i helgen.

 

Åh herre jösses, 20 grader mer än vad vi hade förra veckan, där vill inte jag vara! Det är ju dessutom förenat med livsfara och det är fullt förståeligt att det är svårt att överleva det.

Jag tycker det var svårt nog att överleva 30 grader i sovrummet i natt, med stängda fönster pga regnet och avstängd fläkt pga ingen el-ström. Det är inte lätt att sova under de omständigheterna, man blir bara för mycket för sig själv och vet inte vad man ska göra av sig. Jag gladde mig åt att det blev morron så småningom efter en lååång natt. Hoppas det blir en bättre natt denna.

 

Dagens namn är: Karin och Kajsa. Det har funnits minst två med namnet Karin i Bellvik. En som var granne med den här gården och mormor och morfar, som alla kallade "Johan Lindmans Karin", född 1859 i Långfors, Högland, dog 1915.

De hann inte vara grannar så länge för mormor och morfar gifte sig 1906, det blev bara några år det. Och Johan Lindman dog året efter sin fru. Jag har förstås berättat om dem i Bellviksboken.

 

Nästa Karin i Bellvik var Karin Wallin, som lämnade Bellvik i sin tidiga ungdom och jag tror inte jag har sett henne sedan hon gick på skolan i Bellvik. Jag har hört att hon inte lever längre.

 

Det andra namnet är jag också bekant med, eftersom jag har en kusin vars fru heter Kajsa, de bor i Dorotea.

 

Ha en fin fortsättning på torsdagkvällen, vi ses och hej då!

 

 

 
 
Ingen bild

Bo Nilsson

4 augusti 2018 11:33

Hej Elsa! Du undrar om jag känner igen mig i bilden Du lagt ut.
Den får mig att förnimma både doft av surströmming och tunnbröd. Vill också minnas att det satt en gunga uppsatt i tallen på framsidan. Kanske var den avsedd för Solveig. Doften från björkveden har jag inte heller glömt bort. med vänlig hälsning/Bo

Elsa Mårtenzon

20 augusti 2018 12:17

Hej Bo! Jag är sen att svara, men plötsligt så händer det.
Jag förstår att du känner igen dig på bilden. Dofter brukar ju vara det man ofta förknippar minnen med, antagligen åt du väl surströmming när du hälsade på i Bellvik. Tunnbrödsdoften brukar vara angenäm att minnas, jag bakar ju tunnbröd själv i min bagarstuga, som du säkert sett mer än en gång på mina bilder och känner doften rätt ofta därför. Ha en bra fortsättning på måndagen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards