oskmar

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2018

Augusti 201803 sol och vackert väder

Av Elsa Mårtenzon - 3 augusti 2018 20:11

 

En bukett blommor till Ulla och Dieter som tack för en trevlig eftermiddag!

 

 

 

Det är nästan så att man inte tror att det är sant! Vecka efter vecka och dag för dag, ja, faktiskt månad efter månad och det är sol och varmt. Visserligen har vi fått ett behövligt regn i veckan en kväll och en natt, men dagen efter var det solsken och varmt igen.

Dagens väder har också varit soligt och fint, lite mera lagom temperatur men fullt tillräckligt. Lite moln ibland men mest sol ändå, lite lagom vind som var skönt i värmen.

Nu är klockan 21.40, det är 18,5 grader varmt, mycket blått på himlen, nästan är sjön som en spegel, en liten, liten krusning bara på vissa ställen.

 

Vilken trevlig eftermiddag jag har haft!

Jag blev hembjuden till Dieter och Ulla i Nybäcken klockan två idag och kom hem 20 minuter över sex i kväll. Vi pratade och pratade i över fyra timmar, bara intressanta ämnen. Lite språkförbistringar mellan Ulla och mig förstås. Ulla pratar inte mycket svenska och jag pratar ingen tyska, men Dieter var en utmärkt tolk, så det gick hur bra som helst ändå.

När klockan var kvart över sex då bestämde jag mig för att åka hem. Då hade vi kommit fram till andra världskriget, men skulle vi fortsatt där hade det tagit fyra timmar till.

Det får vi ta nästa gång, det har alltid intresserat mig. Och jag har alltid tänkt att många borde intressera sig för såna hemskheter i avskräckande syfte.

Jag pratade mig hes, det berodde delvis på att jag inte sagt ett ord förrän klockan två på eftermiddan.

Såå himla mycket tack för en trevlig eftermiddag Dieter och Ulla!

 

Jag kom hem så sent tyckte jag så det blev två stekta ägg till middag och ett glas vatten. Men det var bastant fika de bjöd på så jag var inte hungrig. Då man ingenting uträttar ska man inte äta så mycket heller, eller hur?

 

Snart ska jag se Poldark, som jag tycker är en bra serie, börjar 21.00 och skyndar mig avsluta här.

 

Dagens namn är: Tage, var ursprungligen från Backsvedjan, men har bott i Hoting. Han ägde stugan i Nybäcken som Mikael Rönnberg köpt och som de tillbringar mycket tid i.

Det tackar jag för, det ger Nybäcken mera liv. Och så har ju han och Matti "infört" konserten på Bellviks gamla skola om somrarna som en tradition.

Tages fru var hit i början på veckan och köpte Bellviksböcker och Nybäcksböcker.

 

Min farfar hade en halvbror som också hette Tage och som bodde Arksjö.

 

Ha en härlig fredagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 13 april 16:48

  Klockan nio igårkväll lyckades jag hitta månskäran och kunde konstatera att jag missat fullmånen på grund av molnig himmel den här gången.    En dag med mestadels grå himmel och 9-10 plusgrader. Alldeles nyss började det blåsa och det ble...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 12 april 16:23

    Vad sägs om vårens framfart i Bellvik? Men det kan fortfarande komma bakslag, säger jag med många års erfarenhet.      I dag har det varit blandat därovan ibland sol och ibland moln, det har inte regnat och inte snöat. Det har varit plus...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 11 april 16:21

  Det är väl det här som kallas, att det våras!    En solig morron byttes ut till en dag med både sol och moln. Plusgrader från morron till kväll, kanske även under natten. Nu är himlen helgrå så grå den kan bli, det väntas annat väder för ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards