oskmar

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2018

Augusti 20180806, moln och lite sol

Av Elsa Mårtenzon - 6 augusti 2018 18:57

 

Jag skulle inte alls haft något emot en sån gryta med hallon. Den här är sedan 2013 och Göte hade plockat dem. I år finns det inga hallon vad jag sett, har hittat några vid vedboden, men de är små och maskätna, för torrt för hallon också.

 

 

 

En dag med lite sol men mycke moln, det går bra det också efter all värme och sol vi haft.

Jag tömde regnmätaren på 10 mm i dag efter gårdagens- och ev regn under natten. Under dagen i dag har det varit uppehåll och på eftermiddan har solen visat sig mer och mer.

Nu är klockan 20.15, det är 15,5 grader varmt och solen tittar fram då och då. Vinden kommer från norr och är svag.

 

Ja, jag har också avblåst semestern i dag och jobbat åt mig själv. Jag bakade på förmiddan och haft storstädning på kylskåpet på eftermiddan och det blev väldigt gott om plats. Många burkar och tuber med utgångna datum som tagit plats i onödan. Hädanefter ska jag kolla oftare, då blir det lättsammare. 

Ja, och så har jag lagat middag för fyra dagar, en har jag ätit upp och tre till frysen. Jag är inte så glad i färdiglagad fryst mat, men är ju så illa tvungen att äta den ändå.

 

Ingen fikagäst till elvakaffet i dag, lite ovanligt blir det att vänja sig vid efter sommaren när jag haft sällskap i stort sett varje dag vid fikabordet. Men nu går jag in i en lite annan tid framöver. Alla jobbar och har nog med sitt, då får jag roa mig själv bäst jag kan. 

Ja, det går nog det också, jag sitter inte och lipar och tycker synd om mig själv, det har aldrig varit min stil.

 

Men det är då första sommaren i mitt liv som vuxen, som jag inte syltat och tagit hand om några bär alls. När Göte fanns här blev det alldeles för mycket bär alla somrar, vi hann aldrig äta upp dem och skänkte bort mycket. Göte gillade att plocka bär och det gick inte att bromsa honom när de börjat mogna. Favoriterna hans var hjortron, hallon och lingon. Blåbär var han inte så benägen att plocka, det var vi för det mesta utan, lite till blåbärspaj då och då.

Vi hade rätt så stora jordgubbsland i början när vi flyttat hit och skulle sälja tänkte vi för dem hann vi ju inte äta upp alls. Det blev ingen försäljning, vi skänkte bort dem. Vi blev less så småningom  på att äta så mycket jordgubbar och därför krymte vi ner landen. Nu saknar jag jordgubbar men har inga.

I år får jag nöja med vinbär för det finns mer än nog på mina buskar. Men de har aldrig varit så små som detta år, för torrt för dem också. 

 

Dagens namn är: Alfons och Inez, båda namnen har förekommit i Bellvik.

Alfons, född 1891 i Bellvik, föräldrar var Arvid och Sara Östlund. Alfons skaffade sig aldrig någon familj, bodde i Bellvik hela sitt liv.

 

Inez, dotter till Hilda Wiklund som var en syster till min farmor. Hilda begav sig till Stockholm som ung och Inez växte upp hos sina morföräldrar, Petter och Stina Lisa. Inez begav sig också till Stockholm där hon gifte sig och fick två barn. Inez dog dog rätt så ung. Hennes barn har nog inte Bellviksboken. Jag tror inte de vet att den finns och jag har ingen aning om vad de heter heller och kan därför inte ta kontakt med dem. De skulle behöva läsa om sina rötter i Bellvik, tycker jag.

 

Ha en fin fortsättning på måndagkvällen, vi ses!

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards