oskmar

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2018

Augusti 2018 0807 bra väder med sol

Av Elsa Mårtenzon - 7 augusti 2018 17:53

 

En härlig solnedgång! Från kvällen vi var ute på Michaels båt och följde bl a solens väg på himlen under kvällen. Till sist övergav den oss och vi drog hemöver.

 

 

 

Hej igen!

Inge större fel på vädret i dag heller. I morse låg sjön helt stilla och det var en mycket vacker morron, som det varit många av i sommar.

Det har varit omkring 20 grader eller mera under dagen och solsken, lite vind senare under dagen som bara var skönt.

Den här sommaren har åtminstone jag kunnat sitta ostörd för ohyra när jag varit ute. Det har inte varit så mycket av det slaget på Näset andra somrar heller.

Men den här sommaren är ju olik alla andra och jag har haft alla fönster uppe på övervåningen på nätterna och inte en enda mygga har kommit in. Jag har heller inte sett eller hört en mygga ute här heller. Förrän i dag när jag gick och och åt hallon vid skogskanten, då var det en som flög omkring mig.

Nu är det nästan inga moln alls på himlen och det är 19, 5 grader varmt, ytterst svag vind på sjön, nästtan vindstilla. En utmärkt sommarkväll, igen!

 

Klockan sex i morse svensk tid, slog Trump till mot Iran med hårda sanktioner. Han till och med hotar andra länder, som EU och Sverige t ex, att om de handlar med Iran så kommer inte USA ha några som helst affärer med de länderna. Han förbjuder Iran att handla med amerikanska dollar. De som drabbas av detta är framför allt befolkningen i Iran, men det bekommer nog inte Trump, helt utan empati som han verkar vara. Följden för övriga länder har vi inte sett än, men det kan innebära många förlorade arbetstillfällen.

Kärnenergiavtalet som Obama och Europa bl a träffade med Iran, det sa han ju upp tidigare i år och det här blir nu följden av det. Han har gett sig den på att det som tidigare administrationer i USA infört och avtalat med andra länder om, det ska han sätta stopp för. Kan man kalla det annat än ett handelskrig från Trumps sida nu. Fy för denna gubbstrutt! 

Han såg ju också till att USA gick ur klimatavtalet som träffades i Frankrike härom året.

Nu brinner Kalifornien som aldrig förr och 38 000 människor har evakuerats från sina bostäder, men  Trump har väl inga som helst funderingar kring att det kan vara klimatförändringar som det beror på, han är ju klimatförändrings-förnekare också. I dag har jag hört så många på radion och TV:n, experter som utalat sig om den företeelsen, det låter mycket skrämmande. Men de som inte vill tro, de lyssnar ju inte så klart.

 

Jag har tänkt i dag på mannen från Kalifornien som var hit 2013 och som köpte Bellviksboken. Hur har det gått för honom och hans familj? Han var ju hit för att se var hans mormor bott, som emigrerade till Amerika i slutet på 1800-talet.

Det är klart att Kalifornien är stort, men vad är det som säger att inte just där han och hans släkt bor också kan ha drabbats. Hoppas inte!

 

Dagens namn är: Dennis och Denise, inga med de namnen har bott i Bellvik.

Men Michael hade en klasskompis som var hit med honom ibland när de var barn, det är det närmaste jag kan komma namnet Dennis.

 

Ha en fin och solig tisdagkväll du också, det har jag, vi ses!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 13 april 16:48

  Klockan nio igårkväll lyckades jag hitta månskäran och kunde konstatera att jag missat fullmånen på grund av molnig himmel den här gången.    En dag med mestadels grå himmel och 9-10 plusgrader. Alldeles nyss började det blåsa och det ble...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 12 april 16:23

    Vad sägs om vårens framfart i Bellvik? Men det kan fortfarande komma bakslag, säger jag med många års erfarenhet.      I dag har det varit blandat därovan ibland sol och ibland moln, det har inte regnat och inte snöat. Det har varit plus...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 11 april 16:21

  Det är väl det här som kallas, att det våras!    En solig morron byttes ut till en dag med både sol och moln. Plusgrader från morron till kväll, kanske även under natten. Nu är himlen helgrå så grå den kan bli, det väntas annat väder för ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards