oskmar

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2018

Augusti 20180810 regn

Av Elsa Mårtenzon - 10 augusti 2018 17:32

 

Förra fredagen var jag inbjuden till Dieter och Ulla i deras stuga i Nybäcken, som blev en trevlig eftermiddag. Nästa vecka åker de hem till Tyskland, två sommargäster mindre igen, det tunnas ut mer och mer, tyvärr. Men roligt så länge det varar...

 

 

 

Men oj vad det har regnat i dag, 13mm i regnmätaren. Låter kanske inte så mycket, men det har strilat på hela dagen och mer än strilat faktiskt.

Nu har det lugnat ner sig men är dimmigt i luften av all väta. Det har varit omkring 13-14 grader varmt under dagen och blåst från norr.

Nu är det drygt 17,5 grader och sjön rör sig lite försiktigt bara. Vinden har vänt och kommer från sydost. Himlen är heltäckt med moln.

Nu har det gått en timme till, efter nyheter m m och molnen har börjat röra på sig och det har ljusnat en del på himlen, 18,5 grader varmt nu.

 

I dag har jag haft storstädning på ena klädkammaren på övervåningen. Det var perfekt väder för det den här dagen. Jag har den andra och betydligt värre kvar, där är det tyngre grejer och den är större. Men det blir bättre utrymme efter städningarna och det är jättebra.  För mycket prylar och för mycket kläder, det blev två sopsäckar i dag.

Om jag nu hade någon som kunde hjälpa mig att frakta bort det också.

 

Det har varit mycket på TV och radio den här dagen om journalisten Kim Wall som blev så brutalt mördad för ett år sedan i dag. 

Det har också konstaterats att det har blivit en betydligt större fara att vara journalist i dag.

Ja, det ligger i tidens anda nu med alla aktivteter för att förstöra vår värdefulla demokrati. Hur ofta läser man inte om "PK media", som det kallas av motståndarna numera och att det inte är sant det som de meddelar oss. Att de är opartiska o s v.

Jag hoppas att folk har upptäckt och upptäcker vilka som kör med den agendan. De vill ju helst tysta media och bara släppa fram sina egna åsikter.

Samma gäng beundrar Trump, Putin, Orban, Erdogan o s v. Och det säger ju allt!

 

Dagens namn är: Susanna, det har faktiskt funnits en med det namnet i Bellvik.

Anna Susanna Gröndal, född 1894 i Bellvik, kallades Sanni.

Hon gifte sig till Tåsjö med Nils Olov Blom, familjen var bosatt i Tåsjö.

När jag var barn minns jag att hon kom och hälsade på farmor med jämna mellanrum, det var när hon var hos sina bröder och städade upp huset.

Hennes mor fanns ju också i det huset, sängliggande sista åren, mycket därför antar jag som hon kom och hjäpte till i sitt forna barndomshem .

Sanni och farmor var jämnåriga och kände väl varandra sedan barnsben och då passade de på att träffas när hon ändå var i Bellvik. 

 

Ha en fortsatt fin fredagkväll, vi ses! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards