oskmar

Direktlänk till inlägg 8 september 2018

September 20180908 mest grått

Av Elsa Mårtenzon - 8 september 2018 18:24

 

I kväll har Michael och två andra älgjägare varit hit en sväng sen de kom från "älgskogen". Undrar om de får tid att åka ut med båten nån kväll i veckan?

 

 

 

Inte mycket sol idag men 16-17 grader varmt. I morse var jag omgärdad av dimma igen och det började bra med solsken när den lättat. Det blev ändring på det efter ett tag och sedan har det varit molnen som dominerat.

Nu är klockan 19.30, solen kom just nu fram, åtminstone tillfälligt. Vinden är nordlig och det är 16 grader varmt.

 

I dag har jag haft besök av Alva och Ulf. Ulf skull kolla vad det var för fel på billyset och det var enkelt avhjälpt. Men nu kan det få räcka med överaskningar i den vägen ett tag, den här veckan har jag känt mig otursförföljd.

 

Ett överraskande telefonsamtal har jag haft i dag. En kvinna som jag aldrig pratat med tidigare ringde och frågade om hon och en väninna fick komma och hälsa på nästa lördag.

När hon berättade vem hon var blev jag riktigt glad, historienörd som jag är. Hennes far var född i Bellvik 1919, han begav sig till Stockholm i unga år. Jag kände honom inte men vet ju mycket väl vem han var och såg honom ju om somrarna när han var här och hälsade på sin släkt.

Hon hade hört att jag hade ett gårdsmuseum och skulle vilja komma hit och titta där och återuppleva Bellvik igen.

Hennes far med familj bodde i Stockholm när han fortfarande levde, antagligen bor hon där nu också, det frågade jag inte om.

Hon har inga släktingar kvar i Bellvik, därför är det ju extra roligt att hon vill komma hit ändå, tycker jag. Nu när jag kollar i Bellviksboken ser jag att hon och fadern var till Bellvik 1999 sista gången. Det var hennes kusin som upplyste mig om det när jag höll på med boken.

 

Jag skulle ju berätta om något kul från det vi var hos Manfred och Sylvia i Nybäcken i gårkväll.

När vi stod där och tittade mot den spegelblanka sjön började plötsligt Manfred ropa mot sjöstranden: "Kom, kom, kom". och vattnet började koka av en massa fisk ända intill strandkanten. Vi gick närmare för att titta, Manfred gick in och hämtade mat som han kastade ut i vattnet. Fiskar högg efter den begärliga maten som galna och det bubblade hejvilt i vattnet.

Inte trodde jag att man kunde dressera fiskar i sjön och att de skulle höra när han ropade på dem och komma simmande mot stranden i mängder.

Men nu har jag sett det men egna ögon.

 

Dagens namn är: Alma och Hulda, ingen Hulda känner jag till.

Men Alma, född 1884 i Bellvik. Gift med Erik Amandus, född 1866 i Bellvik.

Paret hade ett barn, Anna Katarina, född 1920 i Bellvik.

 

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards