oskmar

Direktlänk till inlägg 9 september 2018

September 20180909 valdag

Av Elsa Mårtenzon - 9 september 2018 17:14

 

Grattis på namnsdagen Anita!

 

 

 

Det har varit en gråregnig dag på morron, bara lite, mest duggregn. På sena eftermiddan har himlen blivit mer och mer blå och solen har gjort sitt stundtals.

Nu är klockan 18.00, det är 16 grader varmt i skuggan, vinden är sydostlig. Just nu solsken.

 

Hela dagen har jag tillbringat framför TV:n och växlat mellan kanalerna 1:an och 4:an, där det helt och hållet handlat och dagens val, samt tillbakablickar och framåt och de eventuella problem som medföljer ett val som verkar vara vår tids ödesval.

Ibland har jag sett TV:n från motionscykeln för att samtidigt vara nyttig vad gäller motionen.

Samt har två stycken ringt och vi har pratat politik, en på morron och en på eftermiddan, för övrigt har det varit jag och TV:n.

 

Jag har sett på alla debatterna och utfrågningarna och en av partiledarna har gett mig någon form av ett barndomsminne, lustigt nog.

Jag har inte kunnat definera var minnet låg på för nivå eller vad det bestod av.

Men, i går kväll ljusnade det i min skalle när jag såg vederbörande igen. Och jag såg tydligt en leksak från min barndom som framkallade minnet. 

Bland de få leksaker jag hade var det en sprattelgubbe i papper med ett snöre som man kunde dra i och då sprattlade ben och armar på gubben, samt rörde sig kinderna i ansiktet som då framkallade ett smilande ansikte.

Där, hade jag partiledaren som påkallade minnet från barndomen, hahaha.

Ja, jag tyckte nog mera om sprattelgubben jag hade som barn, det kan jag livligt erkänna.

Nu är det upp till dig att gissa vem partiledaren är!

 

Det är tur att jag är van vid sena kvällar, jag lägger mig alltid runt midnatt. I kväll kommer det nog bli något senare ändå. Men jag har ju vanan inne så det kommer att gå hur bra som helst.

Klockan sex i morronbitti då slår jag på nyheterna och hör på eftersnacket om resultatet och det är inte utan att jag bävar. Mer än jag någonsin gjort när det gäller ett valresultat. Jag kommer att hålla tummarna hela kvällen!

 

Dagens namn är: Anita och Anette. 

Grattis på din namnsdag Anita och tack för senast! Du sa att ni brukar läsa min blogg, därför tror jag att gratulationen går fram.

 

Det har funnits en med namnet Anette i Bellvik. Hon var dotter till Hugo och Helfrid och född i Bellvik.

Hon har bott och arbetat i Uppsala, men gick bort för några år sedan.

 

Ha en bra fortsättning på söndagskvällen, vi ses!

 
 
Ingen bild

Gunnel

9 september 2018 20:50

Ja, vem är partiledaren? Med din beskrivning av sprattelgubben låter det som Ulf Kristersson. 😁

Elsa Mårtenzon

10 september 2018 17:35

Du gissade rätt! Kolla på smilet och sprattlet då han är i gång och mimiken...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards