oskmar

Direktlänk till inlägg 14 september 2018

September 2018 0914 solig dag

Av Elsa Mårtenzon - 14 september 2018 19:19

 

Vacker soluppgång i morse och marken vit med frost...

 

 

 

Bra väder med sol, men en regnskur på sena eftermiddan. Vinden har varit blygsam och kommit, ja, jag vet inte varifrån för jag har inte kollat.

Nu är klockan 20.30, det är 5,3 grader varmt och nästan ingen vind alls, stora och mörka moln på himlen.

Marken vit med frost i morse och färggrann soluppgång.

 

Jag har haft främmande på eftermiddan och de har nästan nyss åkt hem till sitt. ( Nej det stämmer inte för jag har gjort ett långt uppehåll här)

Det var Anita och Kjell som meddelade i går att de skulle komma med en blomma. Klart att jag säger välkommen då, det hade jag gjort om de inte kommit med en blomma också. 

De kom klockan fyra och hade med sig en vacker orchidé, (jag har ju aldrig sett efter hur det blomnamnet stavas, hoppas det blev rätt).

Vi pratade och pratade och det ena samtalsämnet bytte av det andra. Det är som om vi  alltid skulle känt varandra hur länge som helst, men har inte träffats förrän i sommar.

Vi har inga gemensamma minnen, men pratar minnen ändå, var sina minnen, plus allt möjligt annat.

Till slut frågade jag Kjell om han kände sig utesluten, men han hade varit i Bellvik under så många år, att han hängde med ändå, sa han.

De har varit här den här veckan för att göra vinter och kommer inte igen förrän det börjar grönska nästa vår.

Tack snälla Anita och Kjell för den vackra blomman och för besöket!

 

Sedan de åkt härifrån har jag försökt hitta på något till middag, det blev väldigt enkelt det.

Nu har jag gjort en kaka som jag ska bjuda på i morron när det främmandet kommer, jag tror att de är från Stockholm, glömde fråga när hon ringde. Det blir också spännande.

 

Dagens namn är: Ida, det fanns en gång en med det namnet Bellvik.

Hon hette Ida Dorotea Enoksdotter, född 1871 i Granliden, Dorotea, kallades Ida. Hon gifte sig till Bellvik med Lars Johan Wiklund, född 1854 i Bellvik. Paret hade nio barn. Ida dog redan när hon var 48 år gammal.

 

Ha en fin fortsättning på fredagkvällen, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards