oskmar

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2018

Oktober 20181006 solsken

Av Elsa Mårtenzon - 6 oktober 2018 17:43

 

Nu står båten på torra land tills nästa sommar. Här är det ett gäng tyskar som är ute på tur med den, i samband med Dieters 70-årsfirande, för två år sedan.

 

 

Solen har gjort sitt i dag också, blandat med lite moln här och där.

Den värmer trots att den är längre bort nu, det kände jag när jag stod med ansiktet mot solen.

Kvällen är kommen och det är just nu helt molnfri himmel med lite lagom vind från norr. Termometern visar 2,0 plusgrader, antagligen blir det en kall natt.

 

I dag har Michael med hjälp av några flera tagit upp båten ur sjön, det är inte den lättaste uppgiften men nu är det gjort.

Jag var dit för att titta hur det gick, men när den skulle upp på trailern ute i sjön gick jag därifrån. Det ser riskabelt och och jag är rädd att den ska tippa omkull, och det vill jag inte se. Men det är väl jag som är för skraj, det har ju gått vägen åren tidigare.

Sedan har de hjälpt honom med kaminröret upp genom taket på altanen. Nu står där en kamin som ska ge värme kyligare kvällar när han vill sitta ute och njuta av utsikten och se på månen. Och kanske lyssna till rävens kusliga ylande sena höstkvällar, det är inget vackert läte.

 

I flera år har jag haft ett litet helsicke med mina gardinstänger i hallen. I dag kom jag på en lösning och allt blev så mycket lättare. 

Tänk att det har tagit 8-10 år innan jag kom på en så enkel lösning, jag var tvungen att skratta högt åt mig i dag när det var så lätt att fixa. Och det har jag inte kommit på förrän nu!

Maria var ju här i våras och hjälpte mig med putsning av hallfönstren och hon hade samma svårighet som jag. Så jag är inte ensam om sena upptäckter, det får bli min tröst.

 

Dagens namn är: Jenny och Jennifer, ingen med det senare namnet känner jag till.

Men i Nybäcken föddes Jenny Nancy Margareta, år 1920, hon kallades Jenny. Hon var dotter till Nils Artur Edlund, född 1890 i Fågelberget och hans hustru Selma Margareta, född 1883 i Bellvik. I familjen fanns två barn, flickor.

 

Ha en fin fortsättning på lördagkvällen, vi ses!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards