oskmar

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2018

Oktober 20181010, fin höstdag

Av Elsa Mårtenzon - 10 oktober 2018 17:46

 

Så här såg det ut uppe vid ån när jag var till Dorotea i går. Vacker höstdag...

 

 

 

 

När oktoberdagar ser ut som i dag är det helt OK. Det har varit solsken och 9-10 grader varmt och ytterst svag vind från sydost.

Gick upp till Näsudden fram och tillbaka på eftermiddan och solen värmde skönt och vinden var nästan obefintlig.

Nu är kvällen kommen och det är 8 grader varmt och nästan helt stilla sjö. Det är nu moln över hela himlavalvet och det blir nog en molnig natt med plusgrader.

 

Jag har haft främmande i dag, Gunnel och Björn har varit hit. De var förbi på kyrkogården med ljung på våra föräldrars grav.

Vi har pratat klimatförändringar och politik. Ja, det finns hur mycket som helst att prata om i tider som nu, vi hann långt utanför Sveriges gränser. Alltid roligt att få prata "allvar" och inte bara tomprat.

 

Ja, så mycket mer än det har jag inte hunnit vara med om idag, ska därför inte tråka ut dig med långa haranger hit och dit.

Nu blir det nyheter och ett uppehåll här.

 

Missa inte"Uppdrag granskning" i kväll. Där får vi oss till livs med vilket ansvar kommuners och landstingens tjänstemän tar på de inköp de gör för skattepengarna. Inte är det konstigt att pengarna rullar och rullar och rullar.

 

Dagens namn är: Harriett och Harry, båda namnen har förekommit i Bellvik.

Harriet, född i Nybäcken, dotter till Algot Rönnberg och Dagny i deras första äktenskap, båda gifte om sig på var sitt håll sedan. Harriet är en av mina kusiner. Hon bor i Tranås sedan många år tillbaka där hon gifte sig och skaffade familj.

 

Harry Wallin, född i Bellvik, hans mor hette Rut Wallin. Harry växte upp i Bellvik hos sina morföräldrar. Begav sig till Stockholm före 20 - årsålder där han lärde sig till guldsmed. Med den kunskapen drog han vidare till New York, där han till en början utövade guldmedsyrket. Han sadlade om och drev en stor affärsrörelse inom sportbranchen. Harry blev kvar för gott däröver, men kom med jämna mellanrum hem till Bellvik och hälsade på sin släkt.

Naturligtvis har jag berättat om deras familjer i Bellviksboken och Nybäcksboken.

 

Ha en fin fortsättning på onsdagkvällen, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards