oskmar

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2018

Oktober 20181012 dimma

Av Elsa Mårtenzon - 12 oktober 2018 16:58

 

"Nybäckstysken" Manfred, som har något så ovanligt som tama fiskar i Nybäcksviken. Jag har sett dem med egna ögon när de kom för att få mat från Manfreds hand.

 

 

 

 

I dag blev vi snuvade på solen, det har varit dimma hela dagen och nu har den tjocknat ännu mer sedan det vart kväll.

Jag var övertygad redan i morse att den skulle lätta och att det skulle bli en solig dag, som det oftast blir efter dimma, men tji fick jag!

Det har varit rätt så varmt, omkring 10-11 grader och ingen vind alls.

Ett litet tag på eftermiddan skymtade jag holmarna på andra sidan sjön, nu syns de inte alls och jag känner mig lite instängd. På termometern läser jag just nu 7,5 grader varmt och vindstilla.

 

I dag fick jag ett telefonsamtal från en som aldrig ringt till mig och jag inte till henne henne för den delen.

Hennes syster hade läst på min blogg när jag skrev om dagens namn att jag förmodlingen inte visste att min kusin Harriet hade avslutat sin vandring på jorden. De tyckte således att jag borde veta det, därav samtalet.

Det var ju tråkigt att Harriet var borta, det är ett antal år sedan jag träffade henne när hon gjorde ett besök i Bellvik och då var hon hit och hälsade på. Då såg hon lika pigg och alert ut som hon alltid gjort. Men åren går och de tar ut sin rätt för oss alla.

Hon berättade så fint om sina barndomsupplevelser när jag ringde och intevjuade henne för Nybäcksboken. Hon hade sina morföräldrar i Nybäcken och var mycket där under sin barndom.

Det var trevligt att prata med Ingrid och hon lovade att hon skulle hälsa på om hon gjorde en tur till Bellvik nästa sommar. Det ser jag fram emot.

 

I dag har det informerats om den "berömda frun" i Svenska Akademin, frun till den ännu mer "berömde kulturprofilen". Informationen gällde om hennes framtid i akademin, hon kommer antagligen försvinna därifrån nästa vecka.

Det måste väl vara ett av de bättre besluten i det gänget som kommit den senaste tiden från det stället. Jag för min del tycker att hans vän och "försvarare" också borde lämna sin plats till förfogande. Han har sett och varit medveten om mycket, men varit mera vän är en ärlig ledamot. Men när det gällde Sara Danius, då skrädde han inte orden minsann.

 

Dagens namn är: Valfrid och Manfred, jag kan inte komma på någon med det första namnet.

Däremot Manfred, som tillsammans med sin fru Sylvia gett Nybäcken nytt liv ett antal år. De har varit där många, många gånger under åren som gått, både vinter- och sommartid. Det är inte mer än ett par veckor som de lämnade Nybäcken för den här sommaren och återvände till Tyskland. Men för att komma åter när en ny sommar är här.

 

Ha en bra fortsättning på fredagkvällen, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards