oskmar

Direktlänk till inlägg 3 november 2018

November 2018 11 03, ?

Av Elsa Mårtenzon - 3 november 2018 18:23

 

Naturens egna konst, alldeles gratis...

 

 

 

Har inte en aning om det varit sol eller molnigt i dag, jag har varit för upptagen med älgkött. Det har inte snöat i alla fall, det har jag märkt varje gång jag hämtat kött i det andra köket.

Nu är klockan 19.00, det är 1,5 grader kallt, under dagen har det varit på plussidan.

 

I går kväll kom Anders hit och gav mig älgkött efter deras styckning i går. Han körde det ner till köket i museet och jag var inte ner och tittade i går kväll, det är så halt att jag ville inte halka dit i mörkret.

Därför låg jag och gruvade mig i natt, sov bara ett par timmar, för att det skulle vara mycket och jobbiga bitar. Men jag blev glatt överraskad i morse när jag var dit och hämtade första omgången. 

Det var precis lagom mycket för mig och jättefina bitar.

Jag satte igång att putsa och skära till lagom bitar vid tiotiden.

Strax före elva ringde Gunnel och sa att de skulle komma och hälsa på när de hade varit på graven och tänt ljus.

De kom vid ettiden och då hade jag gjort det mesta av skärandet klart och gjorde en paus för fika. 

Till slut hade jag köket fullt med folk och fick hjälp med både paketering och malning av köttet. 

Det gick som bara hejsan alltihop och hjälpredorna bestod av Gunnel, Björn, Anders och Nils Gunnar. Michael var även här ett par svängar.

Jätteskönt att det är klart och i frysen, det var jättefint kött som fått hänga i tre veckor och bör vara riktigt mörat. Nu har jag 18 påsar köttfärs på halvkilot, stekar och grytbitar av alla de slag.

Tusen tack till er alla som hjälpte mig!

 

Dagens namn är: Hubert och Hugo, ingen Hubert känner jag till.

Men, Hugo Näsström, född 1898 i Bellvik, gift med Helfrid Kristina, född 1911 i Mon, Ormsjö.

Det fanns sju barn i familjen. Nu står tyvärr den gården obebodd, det är synd för det är en så fin gård.

 

Ha en fin fortsättning på lördagskvällen, vi ses!

 
 
Ingen bild

Mona Nordlander

4 november 2018 08:53

Hej!
Ja tänk så livet kan bli av dessa sju är jag ensam kvar. Mitt sista barnbarn som snart är 2 månader har fått namnet Hugo som mellannamn.
Ha en fortsatt skön helg.
Besvärligt före ute nu, så är försiktig.

Elsa Mårtenzon

5 november 2018 17:08

Hej! Jag tänkte på dig när jag skrev om Hugo och Helfrid, roligt att du hör av dig och roligt att dina barn bevarar släktnamn.
Ja, nog märker jag att föret är åt fanders, jag använder både broddskor och sparken när jag är ute här. Om jag bryter ett ben med den sjukdom jag har, så läker inte benbrottet. Så jag passar mig så gott jag kan, gör det du också. Ha det bra!

 
Ingen bild

Mona Nordlander

5 november 2018 12:26

Hej!
Ja tänk hur livet kan bli.
Att jag nu är ensam kvar av 6 syskon.
Tur att man inget vet på förhand, det är ofantligt tomt att inte kunna ringa och surra. Tänk om man lärde sig att ställa frågor, men dem kommer eftersom man blir äldre själv.
Har kommenterat flera ggr i tidigare inlägg men vet inte vart det tagit vägen, jaja se tekniken.....
Ha det så gött!

Elsa Mårtenzon

6 november 2018 12:32

Du har så rätt Mona, am ångrar att man inte ställde mer frågor medans de fanns i livet. Då tänker jag mest på frågor till min mormor och farmor, men då var jag för ung för att tänka så. Men jag kunde också ha ställt fler frågor till mamma, men då hade jag för bråttom. Men ändå till henne ställde jag många frågor när hon var här på helgerna, men det var under tiden jag jobbade på. Allt skulle ju ske på helgerna när man var ledig från jobbet. Jag hade mycket nytta av det mamma berättade när jag skrev Bellviksboken. Jag skulle ha velat att hon fanns kvar när jag skrev Nybäcksboken också, tur att det fanns andra att fråga också. Förresten Mona, har du böckerna? Jag ser att du skickat meddelanden tidigare här, men jag har svarat på dem jag läst från dig och då vet jag inte vart de andra i så fall har tagit vägen. jag har nu svarat på tre kommentarer från dig, har du skickat flera än så? Ha en fortsatt bra tisdag!

 
Ingen bild

Mona

7 november 2018 17:21

Ja jag har böckerna.
Tar enorm tid innan kommentaren kommer in.
Skrev igen eftersom jag trodde första inte kom in alls. Har tydligen tagit 2 dagar.

Elsa Mårtenzon

8 november 2018 16:32

Glömde skriva till dig Mona, att kommentarerna kommer inte in förrän jag svara på dem- Ibland är jag extra lat och det tar flera dagar innan jag svarar, fy på mig!

 
Ingen bild

Mona

8 november 2018 17:38

Aha på de vise!😀

Elsa Mårtenzon

8 november 2018 19:23

Japp!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards