oskmar

Direktlänk till inlägg 21 november 2018

November 2018 11 21 dimma och dis

Av Elsa Mårtenzon - 21 november 2018 16:44

 

Synd att jag inte har en superkamera som kan fånga glittret på busken. Men nu är den verkligen "vinterbonad" med flera lager lurviga snökristaller, som glittrar bländande i lampskenet. Ett naturens underverk, bland alla andra.

      Utrycker bara glädjen över att få nöjet att uppleva det vackra ute i naturen! 

 

 

 I dag blev det ingen sol alls, får väl duga ändå då!

Det har varit omkring 10 minusgrader hela dagen och dimman har lägrat sig över sjön, allt har varit mjölkvitt. Det var mycket bättre igår!

Dimman började komma i går kväll redan, för vid tolvtiden var månen mer eller mindre höljt i ett dunkel. Ikväll får jag nog tyvärr inte se månen.

Ops - nu ser jag månen genom dimman!

 

Just nu är det 10,5 grader kallt och frosten har ökat på, grenarna är ännu lurvigare nu. Ingen vind alls, om det skulle blåsa så ryker ju den fina frosten.

 

I dag har Ikeaanställda fått en tråkig "juklapp", det ska sägas upp 7 500 anställda i hela världen, varav 650 i Sverige. Inte roligt att få det beskedet strax före jul, inte roligt närhelst det inträffar förstås. 

Förklaringen till det hela från Ikea är att näthandeln ökat så mycket, då behövs inte lika många anställda i affärerna.

Ja, näthandeln är på både gott och ont och det är ju inte bara Ikea som drabbas. Affärer i stadskärnorna får ju också stänga igen sina dörrar för att försäljningen via affären minskar och går via nätet istället. 

Det blir ju billigare för konsumenterna, men ingenting som bara är till godo för alla tydligen.

Ikea meddelar samtidigt att de även måste anställa folk som ska jobba med  handeln på nätet, det kanske jämnar ut sig en del.

 

I morron får vi väl veta hur den senare sonderingen går för att få fram en regering. Jag tror nog inte att det blivit något resultat, det rör sig mer och mer mot ett extra val.

Och tyvärr blir det nog inte så mycket annorlunda resultat. Det verkar som politiken kommit in i en återvändsgränd, dessvärre och inte bara i Sverige.

Det är för mycket hat som spridit sig bland folken och det späs på hela tiden, särskilt från ett visst gäng, den så kallade trollsvansen.

Tråkigt och en onödig kostnad med ett val igen. 

 

Dagens namn är: Helga och Olga, ingen med det senare namnet kan jag komma på.

Men Helga, född 1896 i Bellvik, gift med August Karlsson, född 1893 i Bodums församling. Helga och August hade sex barn.

Deras barn och barnbarn har varit Bellvik trogna och byggt sommarstugor på fastigheten som August och Helga ägde. Så många småstugor har det blivit att många turister som åker genom Bellvik på somrarna har stannat och velat hyra för de har trott att det varit en camping.

Det är alltid roligt när stugorna fylls på somrarna för då lever Bellvik upp.

 

Ha en fin fortsättning på onsdagkvällen, vi ses!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 11 dec 18:07


  Månen! Men resten blev svart...       Det öste ner snö när jag klev upp i morse och det var bara att inse att snöspaden skulle komma till användning när det ljusnade. Det var nära nog sursnö när jag kom till skott med snön. Sedan An...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 10 dec 15:56


  Frusen som jag är så tog jag bilden genom fönstret i morse. Men solen syns ju ändå och det var den som var viktigast.     Det har varit en kall och vacker dag! Jag hade som mest 21,8 grader kallt i morse, friskt. Det har hållit sig öv...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 9 dec 16:50


  Och snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken. Och jag...     I morse låg det ren och vit nysnö på marken, ca 1 dm. Det började redan i gårkväll att snöa ymnigt och det snöade för fullt tidigt i morse också. Men det avtog på morro...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 8 dec 16:57


  Inga stjärnor på himlen ser jag ikväll, jag får nöja med en som hänger i fönstret.     I natt kunde jag blicka upp mot en stjärnklar himmel och en måne, inte fullmåne men mer än halv. Under dagen har dimmorna dykt upp och det har varit ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 7 dec 17:15


  Det blir lite  mera jul varje dag nu, i sakta mak...     Månsken under natten och solsken under dagen, det går inte dåligt då! Det var nära 7 grader kallt i morse och under dagen har det varit omkring 5-6 och glitter i rimfrosten. Jus...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se