oskmar

Direktlänk till inlägg 3 december 2018

December 2018 12 03. snöar

Av Elsa Mårtenzon - 3 december 2018 17:15

 

Är vintern på gång nu? Det här är inte en bild från dagen i dag, utan från 2010 i mars.

Så här mycket snö är det inte än...

 

 

 

Nu lyser marken vit av snö! Men det är sur snö som inte ökar nämnvärt som det verkar, fast snön fallit av och till under dagen.

Just nu är det 0,3 plusgrader och det snöar lite lätt forfarande.

 

Det blev fällande dom igen och tyngre dom än i tingsrätten dessutom, för den så kallade kulturprofilen. Men varför inte kalla honom vid hans rätta mamn vid det här laget, Jean Cloud Arno? Han är ju dömd, varför så finkänsliga fortfarande? Han själv har tydligen inte varit så finkänslig när det gäller övertrampen.

Han är dömd till 2 år och sex månader. Och nu gråter väl Hourace, han som talat sig varm för våldtäcktsmannen, och försvarat honom som oskyldig. Han som inte ens kunde hålla händerna i styr när han stod intill kronprinsessan, fy fulgubbe?

 

I tingsrätten blev han dömd för en våldtäckt och i hovrätten för två våldtäckter. Rättvisan har haft sin gång och det är bra, man ska inte klara sig ifrån bara för att man frotterat sig med Svenska Akademiens utvalda.

 

På nyhetsmorron och TV: 4 i  morse, (jag tror det var på TV4) redovisade den fotograf som bestämde sig för i höstas att leva som uteliggare, för att kunna förstå hur de har det de som är allra längst ner på samhällsstegen.

Med sig i programmet hade han en "riktig" uteliggare och på frågan från programledaren hur länge han varit uteliggare svarade han, det har jag varit i 36 år.

 

Ojoj, hur kan man klara sig utan att inte ha ett eget krypin och en egen säng i 36 år? Alla årstider, vid kyla, regn och rusk? För mig är det ofattbart och ändå såg han inte ut som en missbrukare, som jag kunde bedömma i alla fall.

Fotografen som levt med uteliggarna och gjort en film, som ska visas på TV framöver, tyckte att 36 dagar var fullt tillräckligt för honom. Missa inte filmen!

Ja, man förstår egentligen inte hur bra man har haft det, alltid en varm säng, kläder på kroppen och mat för dagen och faktiskt i överflöd.

 

Dagens namn är: Lydia, i Nybäcken fanns det under ett antal år en med det namnet.

Lydia Gustava Jonsson, född 1896 i Tallberget Åsele, gift med Anders Gean Martian Engström, född 1887 i Bellvik. 

Lydia flyttade till sin dotter och måg i Nybäcken, Maja och Einar Rönnberg.. Lydia flyttade dit efter att hon blivit änka.

 

Ha en fortsatt bra måndagkväll, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards