oskmar

Direktlänk till inlägg 4 januari 2019

Januari 2019 01 04 blidväder

Av Elsa Mårtenzon - 4 januari 2019 16:30

 

Vi är långt ifrån de snödrivor vi hade förra vintern, som ovan. Vi har inte mycket till drivor nu och det här senaste dygnet har det nog sjunkit ihop en del på grund av plusgrader och lite regn i går kväll. Men vintern är inte slut än, det kan hinna komma en hel del. Men jag klarar mig som det är nu.

 

 

 

Nu har det varit plusgrader i ett dygn och ishalka på det!

Jag har inte varit ut och halkat alls i dag, visserligen har jag broddskor, men har hållit mig inne ändå. Tar igen det i morron.

 

Det har rasat från taken och droppat ur hängrännorna, det droppar från grenarna  på buskarna utanför fönstret. "Det våras", nej jag skojar! Det är fel väder för årstiden.

 

Det har varit moln hela dagen utom en smal kant efter horisonten en stund under dagen.

Just nu är det 0,7 plusgrader, det går mot minus nu i alla fall, eller?

 

 

I dag har det rapporterats om ett misstänkt ebolafall i Sverige, det låter inte bra för det är ingen sjukdom att leka med. Men det här är ju inte Afrika, så om det är ebola kanske det inte slutar så illa som om det var i Afrika. Den insjuknade har varit i Afrika, så isåfall är det därifrån det kommer.

 

Vad jag hört på radion alldeles nyss så förhandlas det för fullt nu för att få till en regering, både på tjänstemannanivå och politikernivå.

Om det ska bli en regering av de samtalen/förhandlingarna bör det vara klart inom kort, snart inte mer än en vecka på sig nu. Jag hoppas då verkligen inte på extraval, tror att resutatet blir lika vrångt då.

 

Massor med hushåll är fortfarande utan el-ström efter stormen Alfrida omkring

22 000. Hörde i dag att för en del kan det ta upp till en vecka att laga och få allt på rätt köl igen. Det var ingen lindrig storm för dem som drabbats, massor med skog ligger som plockepinn, bl a.

 

Ja, här har vi lite halka, klarade oss bäst den här gången också. Det ligger lite grenar här och där som blåst ur träden, det är inte värre grenar än att jag kan ta dem i näven och bära bort dem. Vi har det bäst!

 

I dag har Lovisa och Laila varit hit och hjälpt mig att äta av julkakorna. Det mesta är ju kvar, de räcker länge om jag ska äta allt själv.

 

Dagens namn är: Rut, en i Stenbacka och en i Bellvik har haft det namnet. 

Grattis till alla med namnet Rut!

 

Ha en bra fortsättning på fredagens kväll, vi ses!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards