oskmar

Direktlänk till inlägg 7 januari 2019

Januari 2019 01 07 härligt väder

Av Elsa Mårtenzon - 7 januari 2019 16:03

 

Först i dag har jag ätit av mina köttbullar som jag gjorde till jul, det blev köttbullar i gräddsås nu med tillbehör.

 

 

 

Vilket härligt väder det varit i dag! Det har varit 1-2 grader kallt och solen har skymtats ibland. Riktigt skönt att vistas ute var det, bara ett fel, det är glashalt. Tur att det finns broddskor annars skulle man knappast kunna gå ut, det knastrar varje steg man tar när isen krossas av "taggarna", känns riskfritt från att att sätta sig på baken.

 

Just nu är det 4 grader kallt och mycket av himlen är fritt från moln, blir nog en stjärnklar kväll och natt, gissar jag.

 

Jag har strukit in tvätten som väntat på mig ett antal dagar, men tvättmaskinen är igång så det kommer nytt till i morron.

 

Det har varit en dag i endast radions sällskap, ingen jag kan utbyta tankar med precis. Eller kommentera det jag hör, det saknar jag ofta.

Men på eftermiddan ringde Maria och jag fick prata bort en stund, inte så länge för hon väntade på dem som skulle göra jobbet före henne.

Men jag fick anledning att öppna munnen för ett litet samtal i alla fall.

 

Vad jag hört på radion i dag bland annat, är att arbetet är igång för fullt när det gäller regeringsbildningen och det är ju högst nödvändigt att det börjar hända något på riktigt nu.

Det är ju bara ett klientel som önskar extraval, för de tror att det kommer de att vinna på.

Apropå det gänget, det påminner mig om en dokumemtär jag såg förra veckan på TV:n. Den handlade om Herman Göring, Hitlers högra hand. Göring hade en svensk fru.

Hon stack ifrån sin tidigare man för Görings skull och levde vid hans sida tills döden skilde dem åt.

Till sin son sa hon att hon behövde lämna Sverige för sin hälsas skull- i någon mån skamkänsla ändå.

I brevväxlingen med sin mor beskrev hon Hitler som en riktig stjärna som skulle rädda världen i stort sett. Så många människoliv som Hitler och Göring hade på sina samveten, men hon beundrade och älskade dem och prisade dem i breven till sin mor. Jag ryste när jag såg dokumentären, den borde gå i repris gång på gång, på bästa sändningstid.

Ja, vi vet ju alltför väl hur det gick och hur Hitler förvred skallen på folk, inte bara i Tyskland utan även många i Sverige. Jag befarar att det är alltför många som inte vet något om detta eller som säger sig inte tro på det, kusligt.

 

Ja det är väl ungefär så psalmerna går för dem som nu tycker att det ska röras om i grytan- och det ska bli så mycket bättre, som det gjordes på den tiden. Men nu vet vi ju hur det gick att röra om i grytan, det blev ett världskrig med miljoners människoliv som mötte döden i fruktansvärda våndor.

Hur kan man vara så dum, så naiv, eller vad jag ska kalla det? Huvva!

 

Dagens namn är: August och Augusta, har förekommit i både Bellvik och Nybäcken, men det har jag redan berättat om förra januari.

Grattis till dem som bär namnen och finns därute nånstans!

 

Ha en fortsatt bra måndagkväll, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards