oskmar

Direktlänk till inlägg 8 januari 2019

Januari 2019 01 08 bra väder

Av Elsa Mårtenzon - 8 januari 2019 16:09

 

Joo, jag har mat i januari också, förklaring nedan...

 

 

 

 

Det var 10 grader kallt i morse och några grader kallare under dagen. Solen har tittat fram lite smått och på eftermiddan var det en färgstark solnedgång.

Solen tackade för sig med att visa sitt rödaste, guldigaste ansikte innan den gömde sig bakom berget.

Just nu är det 14 grader kallt och en nästan klar himmel. Finns hopp för en stjärnklar natt då!

 

Jag struntade i att fara till Dorotea och handla i dag. Jag tog mig en titt i kylskåpet och konstaterade att det enda som behövdes var en liter mjölk och ett par gräddförpackningar, det klarar jag mig förutan tills närmare helgen. I dag hade det bara funnits mjölk och grädde med kort datum, det hade de förra onsdag också när jag var iväg och handlade. Mjölken "gick ut" efter två dagar och grädden efter fem dagar. Det vill jag inte ha!

Jag ska höra med Lovisa eller Laila om de kan köpa mjölk och grädde närmare helgen.

Jag blev sååå lättad när jag bestämt mig för att vara hemma i dag, jag trivs så bra i mitt lilla bo, det enda jag saknar är någon att prata med.

Har pratat med Ann Cathtrine på telefon, hon var ledig i dag och hade mycket hon skulle uträtta under dagen, men hon offrade en stund på mig ändå.

 

I dag har jag tänkt så här.

Före jul var det recept på bakverk i varenda tidning och vidlyftig mat i kanalerna på TV och i tidningarna, som vi skulle fixa till jul.

Så gick julen och det stundades nytt år. Då skulle det avläggas nyårslöften, det skulle bli ändrad livsstil och träning på gym och löpning i slingor, skidåkning och alla överflödiga kilon skulle rinna av. Det skulle bli muskler i stället för överflödigt fett här och där. Puh!

Och i morse då var det en expert på TV som talade om hur vi skulle klara av ett fattigt januari innan lönen kom.

Och i tidningar nu efter helgerna, då är det hur många tips som helst på bantningskurer.

Jaa, dit det vink dit skvink det!

 

Jag har aldrig avgett ett nyårslöfte, är jag en dålig människa då?

Jag har inte heller handlat över mina tillgångar, jag har nog levt efter samma slogan som Nisse W, han sa: "Det kommer en tid efter jul också!"

Han hade så rätt, lever man efter den principen då är man inte fattigare i januari än i december.

Och inte har jag saknat något heller, nej det har i stället blivit över och jag måste dela med mig till räven, nästan dagligen.

 

Dagens namn är: Erland, det har funnits en i Bellvik med det namnet, som jag berättade om förra januari.

I höst var Erlands dotter Maria hit och hälsade på och hon har adressen till bloggen och gör nog kanske ett och annat besök här. Vi hade inte träffats förut men hade mycket att prata om, eftersom hennes far var född i Bellvik och hon varit här mycket som barn, på semestrarna.

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 
 
Ingen bild

christin

9 januari 2019 09:36

Morning, är väl helt fel att säga till en person som varit vaken i flera timmar, min klocka är nu 9.29

Jag har inte heller avgett löften vid nyår, tycker inte ens om nyår... Och visst blir man fundersam när man läser all smörja som skrivs inför jul och efter nyår om h u r vi ska leva och inte stressa. Jag tror att varenda programledare pratade om julstressen och vem ska bli lugnare av det tror dom?? Nä det är bättre att njuta av det liv man har fått och försöka att njuta av vardagen.
Vi får njuta av den här dagen nu innan ovädret drabbar oss, tur att vi har vedspis.

Ha det så bra!!!

Elsa Mårtenzon

10 januari 2019 08:56

Hej! Ja, det verkar som att de försöker stressa upp oss. Men det finns ju säkert de som tycker om budskapet också. Jag tycker att mycket i dag verkar som upp och nervända världen, men man är väl för omodern antagligen, jag är ju född på gammeltin. Men en sak som tar priset såg före jul, från USA. Kvinnor som tar en selfi och sedan redigerar den tills de har ett utseende de vill ha. Går sedan till en plastikkirurg och ber honom operera efter bilden de visar på mobilen. Men där är de väl mer eller mindre galna, man behöver ju bara titta på deras nuvarande president så förstår man att det är många skruvar som lossnat, eller? Men i dag är det väl så här att man vet inte riktigt vilka som är äkta? Det ska botoxas och slätas ut och fyllas på och lyftas hit och dit. Ändå klagar folk på att allt är så dyrt och skatten är på tok för hög och inget får vi för den?????? Jag hänger inte med...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards