oskmar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2019

Januari 2019 01 13 snöfall

Av Elsa Mårtenzon - 13 januari 2019 16:58

 

Ja, nu står den naken ute i kylan och fryser. Men den tål nog mera kyla än mig i alla fall.

 

 

 

I dag har det snöat oupphörligt hela dagen fram till halv fyratiden. Små, små flingor som blir ganska tungt att skotta. Men jag litar på att Anders kommer med traktorn och tar det mesta. Jag har inte skottat ett dugg i dag, har inte haft tid.

Nyss sa de på radion att i morron ska det vara hårda vindar över hela landet och då finns det mycket som kan yra omkring här.

Just nu är det 9,5 grader kallt och där omkring tror jag att det hållit sig under dagen.

 

Jag har plundrat julen hela dagen och har inte hunnit bli riktigt klar. Har inte bytt ut julgardinerna och mattor som har inslag med rött.

Och det här med  tjugondedag Knut, det håller jag stenhårt på, efter det tål jag knappt se något som är rött. Men fortsätter utrotningen i morronbitti.

Från och med första advent och fram till den dagen "måste" jag också ha på mig något  som är rött, om inte annat så åtminstone ett rött halsband. Ja, så "fjasket" är jag också!

Men i morron då går alla röda inslag bort!

 

Jag har verkligen fått göra rätt för mig i dag, för jag är för bedrövlig på att dra fram när det är jul. Har knappt haft tid att sätta ner ändan på hela dagen och elvakaffet det slängde jag i mig på stående fot. Det ska bli skönt när allt är klart i morron, då hoppas jag att jag kan frakta allt till det nedre huset också för nu står allt ute i brokvisten, med julgran och allt. Men om det snöar och är blåst i morron då måste det stå kvar tills vädret passar.

 

Ja, i dag är det väl ett steg närmare en ny regering, men inte förrän på onsdag kan vi vara säker.

Oj vad det rasar i kommentarerna på nätet nu. Bland annat såg jag att ungmoderaterna har organiserat en insamling på ett gäng högerskor som de ska leverera till Annie Lööf, ja det är så barnsligt så det finns inte ord.

Hon sa ju under förra valrörelsen redan att, hellre än hon blev stödparti till Löfven så skulle hon äta upp sin högra sko.

Ja, hur vi än vänder och vrider på utfallet så måste någon bli besviken, alla blir aldrig nöjda. Det gäller att vara en god "förlorare" också.

Det bästa med alltihop för mig är att SD hålls utanför. För om inte, vet vi inte vart det bär, det visar sig på allt fler ställen i Europa vad de har för planer. Usch då!

 

Dagens namn är: Knut, och jag har burit ut Knut i omgångar hela dagen.

Ni som heter Knut och har fått stanna kvar inne, grattis till er!

 

Ha en bra fortsättning på söndagens kväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 13 april 16:48

  Klockan nio igårkväll lyckades jag hitta månskäran och kunde konstatera att jag missat fullmånen på grund av molnig himmel den här gången.    En dag med mestadels grå himmel och 9-10 plusgrader. Alldeles nyss började det blåsa och det ble...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 12 april 16:23

    Vad sägs om vårens framfart i Bellvik? Men det kan fortfarande komma bakslag, säger jag med många års erfarenhet.      I dag har det varit blandat därovan ibland sol och ibland moln, det har inte regnat och inte snöat. Det har varit plus...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards