oskmar

Direktlänk till inlägg 18 januari 2019

Januari 2019 01 18. soligt

Av Elsa Mårtenzon - 18 januari 2019 16:35

 

Kall men vacker vinterdag...

 

 

 

 

Vilken vacker januaridag, med kyla och solsken hela dagen. Det var omkring 25 grader kallt i morse och där har det nog hållit sig för det mesta i dag.

Röken har stått rakt upp ur skorsstenen och det har knarrat under skorna varje steg. Det påminde mig om barndomen, det tyckte jag då lät lite roligt och stegen snabbades på för det var kallt om näsan.

Just nu är det 24 grader kallt och månen tittar in genom rutan där jag sitter. Det fattas inte så mycket nu för att den ska vara helt rund. 

Vid solnedgången var det både rosa och guldiga moln här och där och solen var som ett glödande eldklot innan den kröp i väg ur min åsyn.

 

I dag har vi fått en ny regering på plats, fyra månader efter valet. Historiskt för Sveriges del, det kommer att ta en stor plats i framtida historieböcker. 

När jag var barn var det mest kungar och krig vi läste om från historieboken. Men det var spännande det också, tyckte jag.

Jag hade en klasskompis som nog var betydligt mer intresserad av historia än mig, på den tiden.

Vid läxförhören dagen efter rabblade han läxan som ett rinnande vatten, det gick inte få stopp på honom förrän han berättat allt. Det var Sixten, men han dog alldeles för tidigt, före 30 år. Han hann inte mer än börja leva förrän livet togs ifrån honom tyckte vi.

 

I dag har Katarina Frostensson "köps ut" från Svenska Akademien.

För Ca 13 000 kronor i månaden och viss hjälp till sitt boende har hon fått lämna sin stol. 

Det kommer nog att ta längre tid att få tillbaka förtroendet för Svenska Akademinien än att köpa ut Frostensson. En skandal som väckt stort intresse världen över och en istutition som man trodde var något mer eller mindre "heligt". Men vad vi blev bedragna då!

Nu är det snart bara män kvar där, gamla stötar som det ser ut. Kan det vara möjligt att det ska vara så?

För ikväll struntar jag både i regeringen och Akademien och slutar här och nu.

 

Dagens namn är: Hilda och Hildur, båda namn har förekommit både i Bellvik och Nybäcken och dem berättade jag nog om förra januari.

Mattis och Carolines dotter heter Hilda.

Till er som bär dessa namn säger jag grattis!

 

Ha en bra fortsättning på fredagkvällen, vi ses och hej då!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards