oskmar

Direktlänk till inlägg 26 januari 2019

Januari 2019 01 26 snöar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 26 jan 16:19

 

I dag blev det kyckling till middag, det var gott...

 

 

 

Snöfall hela dagen, utan uppehåll. Om jag fick bestämmanderätten så skulle det få sluta nu på stört. Vem förhandlar jag med i den här frågan? Ja, det är frågan det, sa Hamlet.

 

Jag har skottat och "grävt" fram bilen, var tvungen dela upp snöskottningen i dag eftersom jag frös om mina händer, fick "nagelbit´n", då måste jag bara gå in och värma mig själv och handskarna.

Anders kom med traktorn och tog med snöslungan det han kommer åt, det underlättar en hel del det. 

Men i dag har det varit fjunlätt snö, sån här snö brukade Göte kalla för "fjucksnö".

Det värsta som skulle kunna hända nu med den lätta snön, det är om det skulle börja blåsa, den är verkligen flyttbar.

Just nu är det 15,5 grader kallt, under dagen har det varit 8-10 grader. Ett ymnigt snöfall pågår fortfarande.

 

Det enda besök jag haft i dag är en räv, upptäckte den alldeles utanför köksfönstret. Jag hade slängt ut lite "skrä" från kycklingfiléer och det var han snabb att hämta. Tur det, för skatorna kom strax efter, men då var det borta. Jag slängde ut en stor ostbit på förmiddan på ett annat ställe, den nosade han sig fram till också och tog den i munnen och stack. Han ville väl äta den i lugn och ro, även rävar behöver matro.

 

Men nog är det väl bedrövligt det som händer i Venuzuela, kris och kaos i allra högsta grad, till och med med människospillan.

Det har berättats på radion i dag att folk har inga pengar alls och kan inte köpa sig någon mat. Men de som har pengar hjälper det inte heller för, det finns inget att handla, hyllorna i affärerna gapar tomma.

Hur kan det ha fått gå sååå långt?!

De har en inflation på 1, 3 miljoner %!!! Vansinne!

Madoro har än så länge militären med sig, men hur länge? Ska det sluta med inbördeskrig till slut, inte klokt.

Det sa´s också att på 1970- talet hade Venuzuela nästan samma ekonomiska standard som Västtyskland, och i dag är de bankrutt. 

Det enda land de har med sig nu är vad jag förstår Ryssland. Det ska nu upp i FN ikväll, men vad hjälper det, Ryssland har ju veto.

 

Och nu har Trump gjort en deal med kongressen om att öppna statsapparaten i tre veckor. Han fick inte med sig demokraterna på att satsa 5,7 miljarder till muren mellan mexiko och USA. Det här har gjorts nu för att folk behöver pengar efter flera veckors stängning från arbete och därmed ingen lön. Men han hotar med att stänga av igen om han inte får som han vill om tre veckor. Oj oj oj!!!

 

Dagens namn är: Göte och Göta.

Det är alltså Götes namnsdag, jag hoppas du har det bra där du är. Du var här en natt förra veckan, i en dröm. Kanske ville du påminna mig om namnsdagen.

 

Ni som finns därute med de här namnen säger jag grattis till!

 

I dag är det är också "Förintelsens minnesdag", den får vi aldrig glömma! Extra viktigt har det blivit de senaste åren...

 

Ha en trevlig lördagkväll, vi ses!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 11 dec 18:07


  Månen! Men resten blev svart...       Det öste ner snö när jag klev upp i morse och det var bara att inse att snöspaden skulle komma till användning när det ljusnade. Det var nära nog sursnö när jag kom till skott med snön. Sedan An...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 10 dec 15:56


  Frusen som jag är så tog jag bilden genom fönstret i morse. Men solen syns ju ändå och det var den som var viktigast.     Det har varit en kall och vacker dag! Jag hade som mest 21,8 grader kallt i morse, friskt. Det har hållit sig öv...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 9 dec 16:50


  Och snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken. Och jag...     I morse låg det ren och vit nysnö på marken, ca 1 dm. Det började redan i gårkväll att snöa ymnigt och det snöade för fullt tidigt i morse också. Men det avtog på morro...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 8 dec 16:57


  Inga stjärnor på himlen ser jag ikväll, jag får nöja med en som hänger i fönstret.     I natt kunde jag blicka upp mot en stjärnklar himmel och en måne, inte fullmåne men mer än halv. Under dagen har dimmorna dykt upp och det har varit ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 7 dec 17:15


  Det blir lite  mera jul varje dag nu, i sakta mak...     Månsken under natten och solsken under dagen, det går inte dåligt då! Det var nära 7 grader kallt i morse och under dagen har det varit omkring 5-6 och glitter i rimfrosten. Jus...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se