oskmar

Direktlänk till inlägg 26 januari 2019

Januari 2019 01 26 snöar

Av Elsa Mårtenzon - 26 januari 2019 16:19

 

I dag blev det kyckling till middag, det var gott...

 

 

 

Snöfall hela dagen, utan uppehåll. Om jag fick bestämmanderätten så skulle det få sluta nu på stört. Vem förhandlar jag med i den här frågan? Ja, det är frågan det, sa Hamlet.

 

Jag har skottat och "grävt" fram bilen, var tvungen dela upp snöskottningen i dag eftersom jag frös om mina händer, fick "nagelbit´n", då måste jag bara gå in och värma mig själv och handskarna.

Anders kom med traktorn och tog med snöslungan det han kommer åt, det underlättar en hel del det. 

Men i dag har det varit fjunlätt snö, sån här snö brukade Göte kalla för "fjucksnö".

Det värsta som skulle kunna hända nu med den lätta snön, det är om det skulle börja blåsa, den är verkligen flyttbar.

Just nu är det 15,5 grader kallt, under dagen har det varit 8-10 grader. Ett ymnigt snöfall pågår fortfarande.

 

Det enda besök jag haft i dag är en räv, upptäckte den alldeles utanför köksfönstret. Jag hade slängt ut lite "skrä" från kycklingfiléer och det var han snabb att hämta. Tur det, för skatorna kom strax efter, men då var det borta. Jag slängde ut en stor ostbit på förmiddan på ett annat ställe, den nosade han sig fram till också och tog den i munnen och stack. Han ville väl äta den i lugn och ro, även rävar behöver matro.

 

Men nog är det väl bedrövligt det som händer i Venuzuela, kris och kaos i allra högsta grad, till och med med människospillan.

Det har berättats på radion i dag att folk har inga pengar alls och kan inte köpa sig någon mat. Men de som har pengar hjälper det inte heller för, det finns inget att handla, hyllorna i affärerna gapar tomma.

Hur kan det ha fått gå sååå långt?!

De har en inflation på 1, 3 miljoner %!!! Vansinne!

Madoro har än så länge militären med sig, men hur länge? Ska det sluta med inbördeskrig till slut, inte klokt.

Det sa´s också att på 1970- talet hade Venuzuela nästan samma ekonomiska standard som Västtyskland, och i dag är de bankrutt. 

Det enda land de har med sig nu är vad jag förstår Ryssland. Det ska nu upp i FN ikväll, men vad hjälper det, Ryssland har ju veto.

 

Och nu har Trump gjort en deal med kongressen om att öppna statsapparaten i tre veckor. Han fick inte med sig demokraterna på att satsa 5,7 miljarder till muren mellan mexiko och USA. Det här har gjorts nu för att folk behöver pengar efter flera veckors stängning från arbete och därmed ingen lön. Men han hotar med att stänga av igen om han inte får som han vill om tre veckor. Oj oj oj!!!

 

Dagens namn är: Göte och Göta.

Det är alltså Götes namnsdag, jag hoppas du har det bra där du är. Du var här en natt förra veckan, i en dröm. Kanske ville du påminna mig om namnsdagen.

 

Ni som finns därute med de här namnen säger jag grattis till!

 

I dag är det är också "Förintelsens minnesdag", den får vi aldrig glömma! Extra viktigt har det blivit de senaste åren...

 

Ha en trevlig lördagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards