oskmar

Direktlänk till inlägg 29 januari 2019

Januari 2019 01 29 sol idag

Av Elsa Mårtenzon - 29 januari 2019 16:38

 

Men titta! Jag har lyckats få med glittret på snön på den här bilden, det trodde jag inte om kameran i mobilen.

 

 

 

I dag har vi fått se solen mer än en timme, hela eftermiddan tills solnedgången. Det var så grant med all snön i träden som glittrade.

På morron flingade det ur molnen litegrann men det blev inte mycket mer än lite flingor som knappt märktes på marken. 

Det fanns snö att skotta ändå från morron, det som föll i går kväll och under natten.

Det var 14 grader kallt i morse och molnigt.

Just nu är det 24 grader kallt, bra för då håller snöandet sig undan. Nästan hela himlen är fri från moln och det glittrar i gårdlampans sken så man blir bländad.

 

I dag har jag varit och hälsat på Tims och Frejas farmor och farfar och det var så gemytligt och trevligt. Tiden gick så fort så jag var inte hemma förrän klockan tre i eftermiddag.

Och jag hann inte mer än innanför dörren så sa Kerstin: "Nu äter du lunch med oss". Det var inte vad jag hade tänkt mig, men elvakaffe var jag inne på för det hade jag inte druckit eftersom jag åkte hemifrån vid halv elva.

Men det kom inte på fråga, det blev både lunch och sedan fika på det.

 

Jag var där så länge så jag hann täffa Tim när han kom hem från skolan. Hans Farfar hade lovat att han skulle hämta honom när han slutat, så han slapp undan fritids i dag.

Nisse hade lovat att de skulle ut och köra snöslungan när han kom hem och det lockade. Han hade knappt tid med eftermiddagsfika innan, men fikade ändå till slut.

Till fikat fick vi en jättegod chokladkaka som Tim hade bakat dagen innan, efter skolan.

 

Han har mycket arbetslust den pojken, hoppas det håller i sig för det är nyttigt att röra på sig. Det har gjorts en undersökning som det kom resultat på alldeles nyss och där det konstaterades att dagens barn och ungdomar rör sig alldeles för lite, vilket kan innebära en hel del sjukdomar senare i livet. Och det säger sig alldeles själv att kroppen är till för att användas och att det mår man bra av. Och röra på sig måste man hela livet, det är nyttigt hur än gammal man blir.

 

Medan jag var i Dorotea hade Nils Gunnar varit här och kört bort snön jag skottat fram i morse. Han har även tagit ner snödivorna där bilen står, de var så höga innan att jag hade svårt att kasta upp snön från spaden i morse.

Anders har lejt Nils Gunnar att skotta den här veckan för Anders är inte hemma, tur att Nils Gunnar finns.

 

Dagens namn är: Diana, ingen med det namnet känner jag till, annat än Lady Di som var en älskad kronprinsessa i Storbrittanien innan hon omkom i en bilolycka.

Jag säger grattis till dem som bär namnet Diana!

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards