oskmar

Alla inlägg under februari 2019

Av Elsa Mårtenzon - 4 februari 2019 16:47

 

Stort megagrattis på 9- årsdagen Tim! Hoppas du haft en bra födelsedag, både på skolan och hos farfar och farmor efter skolan och sedan mamma kommit hem från Umeå i kväll. Och Freja från dagis, hon är väl "prinsessklädd" vid det här laget?

(Vem hade du fått den presenten från, det står väl på "lappen" du läser från?)

 

 

 

Jag beställde sol i gårkväll och jag blev hörsammad. Det har varit en fin dag med solsken från mitten av dagen.

Visserligen har det varit något som är vitt som fallit i sakta mak från himlen, men så lite så att det finns ingen anledning att klaga.

Jag hade en hel del att skotta på förmiddan, trots att Anders var här och körde bort allt i gårkväll. Det hade snöat hela natten och inte den lättaste snön, det var ju delvis drevsnö och den brukar inte vara så "flygig" precis, den har ju packats ihop av blåsten.

Bilen såg ut som en igloo i morse för den har jag inte sopat på hela helgen, men nu är den snöfri, hoppas det håller i sig ett tag nu.

Just nu är det 19,5 grader kallt och finns en del molnfritt på himlen.

Men, det snöar igen, jag var ut och kollade hur det såg ut därovan och upptäcker att snön faller igen.

 

I fredags på ett hotellrum som ett par hyrde upptäckte personalen en mystisk väska och det anmäldes till polisen. De har varit väldigt förtegna om innehållet i väskan men sa, att innehållet kunde innebära stor allmän ödeläggelse. För mig är det ju knappast någon tvekan vad innehållet rör sig om i så fall.

Paret greps och har varit under förhör i helgen, igår begärdes att de skulle häktas.

Men, märkligt nog säger de sig vara oskyldiga! Hur kan man vara det om det var på det rum de hyrde som väskan fanns?

Kvinnans advokat blev intervjuad i gårkväll i TV och han var sååå övertygad om hennes oskuld i frågan.

Jag blir inte klok på att allt nu för tiden, vad de än upptäcks för, så är de oskyldiga.

Det är klart att så länge man inte är dömd ska man väl räknas som skyldig i ett rättssamhälle.

Men det är precis detsamma vad de upptäcks för så hittar de på en massa förklaringar och slingrar sig. Som till exempel den här terrormisstänkte som bott i Strömsund och som det pågått en rättegång om nu, med flera i samma gäng. Jag tycker att hans bortförklaringar är så genomskinliga och fantasifulla, men hans advokat tror blint på förklaringarna. 

Ja, jag fattar ingenting! Men ju längre advokaten drar ut på det ju mer pengar blir det!

Nu har jag inte varit så snäll i mina tankar, tycker du kanske, men det finns ju inte någon kriminell som är skyldig numera.

 

Glöm inte att titta på Kalla Fakta ikväll, 120 000 svenska män misstänks delta i detta.

Stackars barn!

 

Dagens namn är: Ansgar och Anselm, finns det några som heter så nuför tiden?

Om ni finns, så grattis på namnsdagen!

 

Ha en helt förträfflig måndagskväll, vi ses!

Av Elsa Mårtenzon - 3 februari 2019 17:36

 

Nu tycker jag att det är dags för lite solsken igen och det beställer jag härmed så fort som möjligt!

 

 

Men fy vilket oväder vi haft, det har snöat och yrt oupphörligt hela dygnet.

Det är andra gången i dag som Anders är här och kör bort snön.

Jag har själv inte gjort mer än sopat bron och skottat från brostegen en bit, drivsnö är tung och jobbig.

Men vi har nog inte haft eller har värsta ovädret, närmare kusten är det nog mycket värre. Det är svårt att säga hur mycket snö som kommit eftersom den yrt och flyttat på sig mot ett håll. Men det har varit ymnigt snöfall utan uppehåll, så en hel del har vi nog fått.

Just nu är det 13,8 grader kallt och snöar för fullt fortsättningsvis. Vinden kommer från nordväst, jag får snön rätt mot huset och in i vedboden. Dörren där går inte att stänga på grund av snön som rasat från taket tidigare. Men vilken tur att jag kan stänga dörren till huset, annars hade hallen varit full med snö också!  

 

Tim ringde i gårkväll och bjöd mig på sitt 9- årskalas i dag. jag tackade naturligtvis ja med glädje.

Men,  när jag såg vilket väder det var i morse och hur snön drev omkring ringde jag Malin i morse och sa, att jag inte ville köra till Dorotea i dag.

Men det kom inte på fråga att jag inte skulle få vara med på Tims kalas. LG kom och hämtade mig och Jan Peter och Ann Cathrine körde över Bellvik när de skulle hem och då fick jag åka hem med dem.

Egentligen är det i morron som Tim fyller år, men då är det både jobb och skola, det passade nämligen bäst i dag.

Tim och Malin hade gjort två goda tårtor och det var inte mycket kvar av dem när alla hade fikat.

 

Anders har varit hit och hämtat två böcker som en bas på Transportstyrelsen beställt, bästa chefen sa Anders om honom.

Jag frågade Anders om han hade någon anknytning hit, det hade han inte sa Anders. Han hade berättat för honom att morsan hade skrivit två bygdeböcker och då hade han blivit intresserad och skickat pengar med honom. Antagligen intresserad av bygdehistoria, han bor i Dalarna.

 

På YR ser det ut som att det ska snöa hela den här natten också. Sedan tror jag vi har så det räcker och blir över också. Jag är glad att Anders flyttade min bil och körde undan snön där också, där var det en hög driva som blivit svår att flytta för mig i morronbitti.

 

Dagens namn är: Disa och Hjördis, till er säger jag grattis på namnsdagen!

 

Ha en bra fortsättning på söndagskvällen, vi ses och hej då!

 

Av Elsa Mårtenzon - 2 februari 2019 16:19

 

Anders och Lovisa var nyss här och slungade i väg snön, den yrde runt som bara den.

Jag skulle tro att det är lika ogjort i morronbitti, men då får de väl komma igen då.

 

 

 

När det ljusnade i morse tittade jag ut mot skogen och såg hur de längsta och mest snöfyllda grenarna ruskade av sin tyngd. En vit sky tog sig från grenarna och mot marken, ja, det hade ju börjat blåsa så klart. Men trots att det blåst hela dagen så är den mesta snön kvar på träden ändå, inte värsta blåsten då.

Jag var snabb med mina göromål utomhus i dag, fy vad det blåste kallt. Det har varit 12- 14 grader och det är mycket nog när det är blåst - för mig i alla fall.

Just nu är det 13 grader kallt och det snöar för fullt, det är helvitt runt omkring mig och jag ser med nöd och näppe holmarna på andra sidan sjön.

Vinden kommer från norr och är på väg med snön in i veboden, grrr.

 

I dag har jag bakat "Grötbullar", ja, de heter faktiskt så. Det ingår havregrynsgröt i degen, därav namnet. Det blev väldigt saftiga, men blir nog bättre nästa gång, det går inte följa recept till fullo. Det stod att det skulle bli 25 stycken och jag gjorde 24 och de blev alldeles för små. Det blev "snålbullar" och sååå snål är jag inte. Nästa gång gör jag 20 stycken av degen, det blir lagom. Det här är matbröd så klart.

 

Har hört på radion att Ryssaland i dag sagt upp avtalet om kärnvapen-nedrustningen som träffades under kalla kriget. I går sa USA upp avtalet i fråga.

Hur osmarta kan dessa män vara? 

En som blev tillfrågad i programmet om vad han trodde detta kunde leda till svarade, att det kommer antagligen leda till kapprustning. Vansinne! För vems bästa?

Trump har ju sagt upp det ena avtalet efter det andra sedan han fick makten, Paris-avtalet gällande klimatförändringarna och avtal om tullar och Gud vet allt. Han har åstadkommit handelskrig och det är han antagligen stolt över. 

 

Och, hur ska det sluta i Venezula? Nu har det startat demonstrationer från båda sidor. Maduro tänker inte ge sig som det verkar, hur än stort motståndet är, världen över. Nu sker det avhopp från militären som hittills har stått på Maduros sida. Ja, hur slutar det hela?

 

Dagens namn är: Inget alls i mina almanackor. Det står bara Kyndelsmässodagen och den dagen handlar om vad som hände när Jesus bars fram i templet av sin mor Maria.

 

Ha en trevlig fortsättning på lördagskvällen, vi ses!

Av Elsa Mårtenzon - 1 februari 2019 16:05

 

En lite stund på eftermiddan glesnade molnen och solen tittade fram. Men det gick över fort, den ville nog bara visa att den fanns där...

 

 

 

Under hela dagen har det fallit vita flingor från ovan. Hur många snöflingor finns det?

Ja, det har ju inte stört värst mycket, för det är bara 2-3 cm som ligger på backen, än så länge. Jag är omringad av snöklädda träd och om jag tittar över sjön så är träden på holmarna lika snöklädda, så klart, men den "ramdelen" är ju lite längre bort. Men vackert är det!

Just nu är det 11 grader kallt och där omkring har det varit under dagen också. Det svävar lite flingor i luften även nu, men väldigt glest mellan dem.

 

Jag stod vid spisen och rörde i grytorna för en timme sedan och tänkte för mig själv, jag undrar om Kjell och Anita varit på nån utlandsresa sedan de åkte från Bellvik i höst?

I samma veva hör jag ytterdörren öppnas och Lovisa kommer med min post för dagen.

Där har jag ett vykort från Andalusien och där står, "Hälsningar Anita och Kjell", bland annat.

Snacka om svar direkt! Tack så mycket för vykortshälsningen och njut av solen, värmen och utflykterna!

 

På förmiddan tänkte jag, om jag hinner i dag ska jag ringa till Rolle. Han har varit och gjort en operation för ett tag sedan och har inte mått så bra, sa hans bror tidigare i veckan. Därför skulle jag ringa och muntra upp honom tänkte jag tänkte jag. Jag har ju varit i samma situation själv ett antal gånger efter operationer. Därför inbillar jag mig att jag skulle kunna peppa honom till att inte ge upp utan kämpa.

Sedan kommer Laila och säger så här: "Jag träffade Rolle på ICA idag och han bad mig hälsa till dig! 

Han har således kryat på sig så att han kan åka och handla nu, bra.

 

Så i dag har mitt sjätte sinne talat till mig igen, det här händer mig ganska ofta så jag är inte förvånad.

När jag tittar på Bingolotto, som inte händer så ofta, men ibland i brist på annat. Om någon ringer in och får fram Färgfemman, så vet jag i förväg vilka nummer de ska önska sig, nästan alltid.

Så tror jag knappast det skulle vara om jag skulle ringa in själv, att jag skulle veta vilka siffror jag skulle välja.

 

Dagens namn är: Max och Maximilian, till er som finns därute med det här namnen säger jag grattis!

 

Ha en fin fortsättning på fredagskvällen, vi ses!

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards