oskmar

Direktlänk till inlägg 10 juni 2019

Juni 2019 06 10 kallt och blåst

Av Elsa Mårtenzon - 10 juni 2019 17:50

 

Där vid stranden ligger gamskolan i Bellvik, där ska Matti och Mikael ha sin konsert också i år, i mitten av juli tror jag det blir.

 

 

 

Skillnad som natt och dag på vädret nu.

Det har blåst nordliga kyliga vindar och friskat i som bara den ibland. Inte mycket sol heller denna dag, växlande mellan mycket moln och lite sol.

Ja, man får ta det som det kommer, jag misstänker att det är midsommarvädret som gör sig påmint.

Nä, det är ju länge dit än, det kan bli en fin midsommar det här året, det gäller att tro på det.

Just nu är det 13,5 grader varmt, vinden kommer från nordväst och har avtagit litegrann nu.

 

I dag har jag blivit uppvaktad på födelsedagen fast det är en vecka dit.

Ingrid och Nils Gunnar kom mitt på dagen med en blomma och tårta. Jag blev förvånad och undrade varför?

Ja, men du fyller väl år, sa Ingrid.

Nä, det gjorde jag förra sommaren, sa jag. men det gick inte hem.

Vi gick in och drack kaffe och åt en god tårta, sedan hjälpte de mig att plantera blommorna hon kom med härom kvällen. 

Jag blir ju rörd när folk är så här snälla, utan att jag gjort något för det. Jag bara tar emot och tackar jag. Tusen tack för all vänlighet!

 

Den här dagen gick alldeles för fort den också. Jag hade planerat så mycket mer än vad jag gjort. Ja, jag får ta nya tag i morron.

 

Har i alla fall klippt gräs, tills bensinen tog slut i både dunken och tanken, köper ny i morron.

Det är så långt och tjockt att jag fått köra framåt några meter och sedan backa bakåt samma spår, om och om igen för att det ska bli någorlunda klippt. Det här stället var det värsta hittills. Det fick ju fritt fram så länge på grund av att det regnade i flera dagar och så våldsam värme på det. Jag vill ju göra annat än att sitta på åkklipparen.

 

Jag undrar vad ´n Isak Rönnberg tycker i sin himmel när han ser hur jag mejar ner gräs som är 30-40 cm långt. Han värdesatte en"koföe" för det var mat och pengar det på den tiden. Nu kör jag ner det och det får ligga till ingen nytta. Han tycker nog att det är upp och nervända världen och flera med han. Den åker som jag brukar på fel sätt enligt den tidens normer, har han och andra fått slita hårt för att odla och sköta så att det skulle bli rikliga skördar för djuren att äta av och som de skulle producera mjölk och kött av.

Och ull, ost, mese, smör och allt möjligt som de stora familjerna skulle leva av. Och för en stark häst som skulle ha det bästa höet för att orka forsla fram timmer i skogen som skulle ge pengar till övrigt.

 

Det händer saker som är mindre roliga på andra ställen, jag ska inte klaga.

Det här i Norge där massor av människor blivit smittade av orent vatten, till och med ett litet barn har dött av det, fy så hemskt. 

Jag hörde någon nämna sabotage på radion, det hoppas jag innerligt att det inte är frågan om. Nyss sa de på nyheterna att smittan fortsätter sprida sig och flera är inlagda på sjukhus. Det är lite mer än en vanlig magsjuka det.

 

Dagens namn är: Svante och Boris, grattis till er!

 

Ha en fortsatt bra måndagkväll, vi ses!

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards