oskmar

Direktlänk till inlägg 19 juni 2019

Juni 2019 06 19, växlande molnighet

Av Elsa Mårtenzon - 19 juni 2019 19:20

 

Bondsyrenen blommar och doftar över hela gården. Jättemycket blommor på den också, som på allt som blommar i år. Gynnsamt för växtligheten och blomningen tydligen...

 

 

 

Hej igen!

Bra väder i dag också, inget regn fast jag önskade mig det i går. Mest för att potatisen ska få lite blött i landet och att blommorna som jag tycker såg lite vissna ut på momors och morfars grav igår ska klara sig. Det känns lite jobbigt att köra fem mil extra för att vattna dem.

Jag har inte haft tid att sticka näsan utanför dörren i dag, men har sett att vädret har inbjudit till det. Det har varit rätt så varmt, lagom varmt, och mest solsken och måttlig vind eller ingen vind alls.

Just nu  när klockan är 19.30 är det 17 grader varmt och ytterst svag nordvästlig vind.

 

Ps

Nu är klockan 21,15 och det är jättevackert ute, solen skiner och sjön är spegelblank. Det är 15,5 grader varmt. Ds

 

Jag har lyssnat på radion under hela dagen medan jag jobbat. 

Programmet Ring P1, där lyssnare får ringa in och ventilera sitt tyckande och det ringde in två surgubbar, äldre män, som var så ilskna och vräkte ur sig hat över alla bräddar.

Allt var fel i Sverige och de nervärderade sitt land i allt som de kom på. Det var lätt att räkna ut var de hade sin politiska hemvist. Tongångarna var sådana som läses på vissa sidor på nätet och som hör hemma där osanning och lögner sprids och sanningen förvrängs till det yttersta och oigenkännlighet.

Såna människor måste ha ett helsicke varje dag i sitt liv, som bara ska gå omkring och hata, hata, hata.

I går ringde det in en äldre kvinna som inte var sämre hon när det gällde hat och eländes elände. Ja, arma människor, hur orkar man?

 

Hörde också på radion i dag om ett fall från USA, om en mor, mörkhyad, som nyss fött barn och fadern och modern var överlyckliga över tilldragelsen.

Men så upptäcker mannen att kvinnan blöder och ringer på personal som lovar att hon ska få hjälp. Men inget hände på flera timmar, han ringer gång på gång, men det hjälper inte.

Han ringer återigen och in kommer en personal som säger: "Ditt fall är inte prioriterat".

Kvinnan dör, i programmet framkommer att det är så ökat med rashat i USA nu och att det är det som är anledningen till att sånt händer, de kommer i sista hand.

Trumps USA...

 

Skulle sjukvårdspersonal i Sverige säga så till en patient? Nej det tror jag absolut inte och vi får verkligen hoppas att vi inte hamnar där. 

Det finns ju vissa skrämmande tongångar som man hoppas inte ska få vidare fäste i vårt land.

Men till syvende och sist är det vi medborgare i landet som styr sånt ifrån oss, eller hur?

 

I dag har Tim varit i Knackaitorpet och klippt gräs och gissa vad han såg där?

Jo han såg en björnunge! Som han tyckte var såå fin. Naturligtvis var björnhonan i närheten men hon fick väl ungen dit hon ville och det gick bra.

Hoppas att hon flyttar härifrån med sin unge. Det måste finnas mycket björnar det här året, folk ser björnar överallt snart och varenda dag.

 

Dagens namn är: Germund och Görel, grattis till er!

 

Ha en fin fortssättning på ondagskvällen, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 23 mars 17:09

  Men kolla, det var nära att vi skulle få solsken idag, men det blev inte mer än så, sen tog molnen överhanden.      Ingen sol idag, men plusgrader, annars i stort sett helgrå himmel. Jag hoppas solen sparar sig tills påsken, om än jag bar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards