oskmar

Direktlänk till inlägg 23 juni 2019

Juni 2019 06 23 sol och regnskurar

Av Elsa Mårtenzon - 23 juni 2019 17:44

 

Så här såg det ut i gårkväll på himlen, vackert. Och med en svag antydan till en dubbel regnbåge.

 

 

 

I dag har vädret varit väldigt ombytligt med både sol, regskurar och kraftig blåst.

Särskilt varmt är det inte, men skulle kännas bättre om det inte blåste så mycket.

Just nu är det solsken och mycket som är blått på himlen, det är för närvarande nära 15 grader varmt i skuggan, vinden kommer från norr och är något mindre blåsig nu.

 

I dag har Ingrid varit hit och hälsat på, annars har jag varit ensam.

 

Förutom att jag fått mycket upplysningar på radions P 1. Man lär så länge man lever om man är öppen och mottaglig för det och det är jag verkligen, jag hör så mycket spännande saker- på radion.

Jag har också nyss läst på Vikipedia om andra världskriget och samlingregeringens roll kring dess omständigheter. Och det var verkligen på håret att Sverige skulle dras med i kriget. Samlingensregeringen gjorde allt vad de kunde för att så inte skulle bli fallet. Vilken tur att det inte blev så!

Där försöker ju SD och dess anhängare hela tiden komma med både osanningar och beskyllningar.

Antagligen för att hålla sig själva fria från nazismens ideologi och att SD startats av av en nazist, som jag just nu inte kommer ihåg namnet på.

Det är så väl dokumenterat att det är svårt för dem att förneka.

Då tar de till: Men dom då?

De känner sig väl oskyldiga då kanske om de försöker skjuta över skulden på andra och på saker som hände för nära hundra år sedan.

 

I morron avgörs om Sverige kommer att få ordna OS- vinterspelen när det blir dags. De säger på både radio och i TV att Sverige aldrig varit så nära att komma på tur när det gäller OS.

Därvidlag vet jag inte riktigt vad jag ska tycka? Det får inte bli så kostsamt att det tar från viktigare saker i landet. Det sägs ju nu att summan ska komma att hållas så lågt som möjligt, därför att de ska använda redan befintliga anläggningar och arenor.

Det får man verkligen hoppas stämmer, länder som haft OS tidigare har ju aldrig kunnat hålla det inom budgeten, utan det har dragit iväg våldsamt utöver den.

Vi behöver väl inte vara så skrytsamma och försöka överträffa tidigare anordnare.

 

Det finns ju ett dubbelt ansvar nu också tycker jag - klimatet. Det ska inte vara så mycket resursslöseri, det visar på oansvar för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarns framtid.

 

Dagens namn är: Adolf och Alice, grattis till er som bär dessa namn!

(Det fanns en Adolf som jag absolut inte gratulerar, fy för den!)

 

Ha en bra fortsättning på söndagens kväll, vi ses!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards