oskmar

Direktlänk till inlägg 2 september 2019

September 2019 09 02 gråväder

Av Elsa Mårtenzon - 2 september 2019 16:46

 

Höstfärgen på löven börjar komma mer och mer nu. Det här på en rönn, några löv som bytt färg. Men i dag har jag upptäckt att många björkar har bytt färg till gult nu.

 

 

 

Den här dagen har varit tämligen grå på himlen, solen har skymtats bakom molnen nån gång ibland, annars inte alls.

Det har varit lägre temperatur i dag, mera lika höstväder nu.

Men gräset trivs och växer som bara den, det kan det få sluta med.

Just nu är det 12 grader varmt, lite luckor i molnen men ingen sol. Vinden har vänt och kommer nu från norr.

 

I dag har jag varit ute större delen av dagen och försökt få till nån ordning i rabatterna. Det tog längre tid än jag beräknade, jag var en hel del fööör optimistisk. Jag satte även i gång att klippa vinbärsbuskarna och det var inte det lättaste med en slö häcksax och för lite kraft i armarna, som det är numera.

En annan sak, det är inte så lätt att vara ensam om såna göromål, det var betydligt lättare när vi var två när det skulle göras höst ute.

Jag får nog använda mig av en dag till ute innan allt är klart.

 

Nyss lyssnade jag på ett inslag på P1 i radion om förslaget i går på U Kristersson sommartal och jag drar slutsatsen att det är nu bara en tidsfråga förrän de är helt välkomna in i varmluften från M och KD.

Det är dithän de vill komma med förslaget. Egentligen är det ju så enkelt att man i riksdagen kan lägga fram förslagen, efter samtalen med de inblandade partierna, som man tror att man har de flesta med sig på, för en majoritet behövs ju.

 

Men om SD ska vara med i besluten om förslagen, då bedömer jag att det är omöjligt att komma överens om det som ska kunna läggas fram i riksdagen och vinna gehör, därför att det finns bara en väg för SD och den vill de nog inte rucka på.

Men det här är en väg M har valt för att vinna gehör och lyfta op. siffrorna och ta väljare, framförallt de som de tappat till SD.

Jag har läst om hur "bra" det går för SD i de kommuner där de sitter i fullmäktige  efter valet i höst och det kan inte vara något som de på toppnivå är stolta över, enligt deras sätt att se på sig själva. 

Flera avhopp har skett och de ska sitta kvar som politiska vildar istället. Samt en massa högst olämpliga uttalanden, som väl egentligen är SD:s  ideologi, men som de försöker ta avstånd ifrån för att behaga de partier som de vill få framgångar hos. 

Jaja, vi får se hur det slutar och vad som händer, jag håller mina tummar i alla fall...

 

Dagens namn är: Justus och Justina, grattis till de som har dessa namn!

Om det nu finns några som heter så i dag?

 

Ha en fortsatt bra måndagskväll, vi ses!

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards