oskmar

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2019

Oktober 2019 10 12 snöslask

Av Elsa Mårtenzon - 12 oktober 2019 16:41

 

Nu ligger snart alla vackra löven på marken, men på bild har jag dem kvar...

 

 

I morse var marken och taken vitpudrade.

Ja, inte heltäckande och det försvann ganska snart.

Det har gått snöskurar hela dagen, ibland i form av stora lapphandskar och ibland snöbandat regn. Ingenting ligger kvar nu ikväll.

Det har varit 2-3 plusgrader och grå himmel med lågt i tak.

Just nu är det 1,3 plusgrader, fortfarande grått därovan och pågående snöblandat regn.

Ibland ren snö utan inblandning av regn.

Sjön ligger helt stilla och så har den sett ut hela dagen från tidig morron, åtminstone från klockan sex i morse.

Jag skulle inte ha något emot att det blev 7-8 grader kallt nu och att det var så fortsättningsvis, nu är det så blött, smutsigt och tråkigt, åtminstone som det varit idag.

 

Jag har haft en riktig jobbardag, jag började dagen med att göra "glöhyppen" och sedan har de bara bytt av varandra göromålen.

Jag har fått lov att putsa om köksfönstren i dag på grund av takomläggningen.

Det blåste och regnade mot det stora fönstret i köket när han uppe på taket sågade i virket och kapade till plåtarna och det behagade fastna på fönsterglaset och de såg för bedrövliga ut.

Men det var mycket behagligare att vara ute och putsa dem i dag än förra gången när det blåste småspik och jag fick "nagelbit´n", trots att det gick snöskurar när jag stod på stegen i dag.

Sedan fyllde jag skurhinken och gjorde en ny städning av brokvisten, men nu får det banne mig duga för den här hösten, därute.

 

I dag har vi fått veta att Sara Danius har lämnat livet. En mycket modig kvinna som tog tag i "skumrasket" i Svenska Akademien förra hösten och därmed fick lämna sitt uppdrag som den ständige sekreteraren i akademien.

Hon blev för sitt rättrådiga handlande utträngd av de fega gubbarna i akademien - men de sitter kvar.

Men som tur är, sitter den så kallade kulturprofilen bakom lås och bom och hans ständige "försvarare" får inte vara med och välja litteraturpristagare nu, inte det här året i alla fall fick han det.

Jag hoppas att de nu har dåligt samvete att dras med åtminstone.

En mycket modig och stark kvinna som för alltid kommer att minnas för sitt mod och sin intellegens. Hon hade många strängar på sin lyra...

 

Nu flyr IS-fångarna ur fängelserna på grund av Erdogans och Trumps handlande och vi vet inte var de kommer att dyka upp nu för att hämnas.

Jag hoppas att ni såg Skavlan i gårkväll, mycket intressant om Trump där, som amerikaner har valt att styra det största landet i världen. Hur tänkte de?

 

Dagens namn är: Valfrid och Manfred, grattis till er som bär de namnen!

 

Och grattis till Manfred Krûger i Tyskland, sommargäst i Nybäcken under många år.

Mannen som kan tala med fiskar!!!

 

Ha en trevlig lördagskväll, vi ses och hej då!

 

 

 
 
Ingen bild

ztig

13 oktober 2019 13:27

Hej hjärtligt tack recepter Buding

Elsa Mårtenzon

13 oktober 2019 16:28

Varsågod, det var så lite så...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 13 april 16:48

  Klockan nio igårkväll lyckades jag hitta månskäran och kunde konstatera att jag missat fullmånen på grund av molnig himmel den här gången.    En dag med mestadels grå himmel och 9-10 plusgrader. Alldeles nyss började det blåsa och det ble...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards