oskmar

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2019

Oktober 2019 10 18 mjölkvit dag

Av Elsa Mårtenzon - 18 oktober 2019 17:29

 

Nu ligger all färgprakten på marken och är bruna, blöta och endast tråkiga.

Den eviga kretsgången, samma procedur varje år och det får vi vara glada över, men det går för fort...

 

 

 

Hej igen!

Och stup i ett är det kväll och fredagkväll, slut på arbetsveckan, Ja, skönt för dem som varit på sitt jobb hela veckan att få en ledig helg.

Men hur skulle det fungera om det inte fanns de som har rullande scheman, inom vård och omsorg, och måste jobba helger också?

Och tyvärr verkar det vara dem som är minst uppskattade i samhället, de finns på skalan för de lägsta lönerna och inte alltid de trivsammaste arbetsplatserna. Samt verkar det som att deras "chefer" har lägst förtroende för sina anställda också, ska det sparas så är det där det sker och de väntas öka på stegen i jobbet.

Det sporrar verkligen inte till att fler söker sig till dessa yrken, men då lägger man ner avdelningar och gör kontor av äldres rum, deras chans att komma in på boendet när de inte orkar sköta sig själva längre minskar. Är det humana handlanden? 

 

Till dagens väder då. Hela dagen har varit mjölkvit, jag har inte sett varken sjön eller holmarna denna dag.

Omkring husen och skogen har det varit ett vitt töcken hela dagen och det "himmelska taket" har hängt ända ner på trädkronorna.

Nu är den snö som kommit helt borta, bara någon enstaka liten fläck på vissa ställen.

Det har varit plusgrader både natt som dag nu i några dygn och det märks.

Just nu är det 2,2 plusgrader och fortfarande lika disigt och vitt runt omkring mig, jag känner mig som på en öde ö.

Men ingen fara, jag klarar mig! Jag sitter inte och gråter över dålig utsikt och känner mig övergiven, det finns det som är värre.

 

I dag har jag gjort klart för det kommande vägmötet och måste nu i helgen ta kontakt med resten och få ett datum bestämt.

Jag tror det får bli Mikael Lindman jag tar kontakt, han är alltid så glad och positiv. Han är närmaste grannen men jag har nog inte träffat honom sedan i november förra hösten.

När vi hade avslutat möte och de var på väg hem då, sa han så här:

"Det här är ju så trevligt så vi skulle kunna ha möten oftare".

Hoppsan, det är man inte van att höra, när det gäller så´na uppdrag!

Japp, det får bli Mikael jag ringer i helgen!

 

Dagens namn är: Lukas, grattis till er som heter så!

 

Ha nu en riktigt lugn och trevlig fredagskväll, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards