oskmar

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2019

Oktober 2019 10 21 solsken

Av Elsa Mårtenzon - 21 oktober 2019 17:48

 

Joo, Norton hade fått in tre av dagens sex "provbilder", men det är ju inte okey när inte alla sex är med. Vad gör jag?

 

 

Det var 8 grader kallt i morse, en fin morron. Under nästan hela dagen har det varit solsken, men lite "snåigt".

Sjön har mestadels varit blank och det såg ut i morse som att det bildats lite isflagor mitt ute på sjön.

Svanar hade letat sig fram till stranden här på morron och det brukar de göra den här tiden, de konfererar väl om färden söderöver.

Just nu är det 0,4 minusgrader och tyvärr ska det ju bli mildväder igen, för mig kunde det gärna fått vara kallt nu framöver.

 

Nu har jag haft flera olika "operatörer" här som kollat vad det är för fel när jag inte får in nya bilder och den siste var Norton ikväll.

Han påstår att han fått in tre av sex och det skulle bero på att tre av dem var skadade. 

Ja, inte vet jag, inte blev jag klokare heller, och varför är de skadade och det bara kom helt apropå förra veckan?

Jag får väl se nu om det lyckas bättre ikväll när bilden ska in.

 

I Sollefteå -bladet kunde man läsa följande den 29 januari 1918: "Vargar har visat sig och till och med gjort besök i en förstuga på en bondgård". I en by i Tåsjösocken.

Ja, det var under den tiden som det fanns mycket varg i de här trakterna. 

Mamma var född 1909 och hon berättade att de kunde se hela flockar med vargar ute på sjön här på kvällarna, de kunde se hur deras ögon lyste i mörkret. 

Så klart att var de rädda för det gick historier om att de anfallit människor. Hur det var förenligt med sanningen vet jag inte, men de var rejält uppskrämda. Mamma sa att när de skulle gå till ladugården i skymnigen för att sköta djuren bar de  som stor stör med sig för att freda sig om vargar skulle anfalla.

De hade knappast klarat sig med det "vapnet" om de skulle blivit angripna, särskilt om det var hela flockar.

Men jag kan verkligen förstå deras rädsla, jag skulle absolut inte gå ut här på kvällen om jag visste att det fanns en hungrig flock vargar i närheten av gården. 

Och i dagens läge vet vi ju hur vargar kan röra upp känslor på människor där det finns gott om vargar. Om inte för annat än för att ge ger sig på deras husdjur och det är ju tillräckligt nog att de river deras får och hundar som de är rädda om så klart.

Nä, jag vill inte heller ha varg inpå husen eller på byn!

 

Dagens namn är: Ursula och Yrsa, grattis till er som bär dessa namn!

 

Ha en fortsatt bra måndagskväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 23 mars 17:09

  Men kolla, det var nära att vi skulle få solsken idag, men det blev inte mer än så, sen tog molnen överhanden.      Ingen sol idag, men plusgrader, annars i stort sett helgrå himmel. Jag hoppas solen sparar sig tills påsken, om än jag bar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards