oskmar

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2019

Oktober 2019 10 26 blandat väder

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 26 okt 17:54

 

Kolla spegelbilden i förgrunden! Och längst bort är det mesta höljt i dis, dimma och dåligt väder.

Men vackert ändå...

 

 

 

Tämligen grått och trist väder i dag.

Men på eftermiddan tittade solen fram en stund. Det regnade från morron och en skur senare på dagen. 

Men solen lyckades till slut att tränga undan molnen som förgyllde omgivningarna en liten stund.

 

Just nu är det 2,8 grader varmt och plusgrader har det varit hela dagen, samt under natten.

Himlen har nu rensats på moln så det är stora luckor i blått, hoppas att det blir minusgrader i natt och i morron.

 

I dag gjorde Ingrid mig sällskap till elvakaffet, efter att hon farit hem till sig har det varit radion och jag större delen av dagen.

Så när på ett långt telefonsamtal på sena eftermiddan, när Allan ringde.

Efter samtalet kändes det som att det var mest jag som pratat. Men nu ska jag skärpa mig till nästa gång han ringer, Jag bara pratar och pratar för att jag är så opratad så jag tänker inte på hur jag rabblar på. Skärpning Elsa!

 

Jag har dragit två kärror ved till bagarstugan i dag och skulle behöva göra en "tunnbrödsstöpa" i veckan som kommer. Kanske på onsdag om inget kommer i vägen.

Jag har inte en enda flisa tunnbröd nu och det är något som jag saknar varenda dag när jag är utan.

 

Jag lyssnade på P1 i dag, som jag gör varje dag. Och där var bland annat ett reportage om E-zigaretter, det som skulle vara så bra och bland annat göra att folk kunde sluta  att röka på riktigt.

Ja, nu har de kommit fram till att bra var de inte och det i USA.

Där är det 17 ungdomar i 20-årsåldern som dött och som de såg som mycket märkligt, unga friska människor. 

Men samtliga av dem rökte dessa zigaretter och nu tror forskare/läkare att det är dem det beror på. Det är nämligen lungorna som varit angripna på dem som dött.

 

Ja, inte vet jag men nog är det väl märkligt, att man ska suga i sig dessa "moln" ner i lungorna utan att det ska skada. Den tanken har jag tänkt varje gång jag sett på TV när ungdomar sitter och bolmar och drar djupa halsbloss.

Ja, förr eller senare kommer den bistra sannigen! Och de som kommit på den här idén från första början har gjort det för sin ekonomiska vinnings skull, utan betänkligheter att det ska föra med sig skador och sluta med döden. Huvudsaken att det finns pengar i galenskaperna. Pengar, pengar och pengar!

I programmet ingick också en intervju med ett gäng svenska skolungdomar som använde sig av ohyran, en pojke var inte mer än 12 år. Och det var ju så bra för mamma kände ju inte lukt av tobaksrök.

En del av de här ungdomarna hade börjat med dem för att kunna sluta med tobak och riktiga zigaretter, för de var mer eller mindre övertygade om det var inte bra för hälsan.

Ja, de vuxna som lurar döden på barn och ungdomar så här har ett mycket rymligt samvete. Hoppas att tillverkningen förbjuds!

 

Dagens namn är: Amanda och Rasmus, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en fin fortsättning på lördagskvällen, vi ses!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 20 nov 17:19


  I dag fick jag njuta av att det var sol i alla fall. Men nu är det tät dimma och i morron blir det ingen sol som det syns på YR.       Solsken i dag i stort sett hela dagen, under den tid den var ovan bergen. Inte illa, det trodde jag a...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 19 nov 16:56


  Kolla hur det ser ut på sjön nu efter tövädret, fullt med vatten...     Hej igen! Förbaskade väder som aldrig kan vara som jag vill ha det. I dag har det regnat flera gånger och varit ett par plusgrader. Det är inte vad jag beställt. ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 18 nov 16:07


  Grå himmel och snö i träden, det är november det...       Hej igen! Man behöver inte fundera vilken månad vi är i för det är ett riktigt novemberväder dag efter dag. Det har gått snöskurar i omgångar hela dagen och himlen har hängt ...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 17 nov 17:16


  Så grått som det kan bli en dag som denna...     Dagen har varit tämligen grå och med lågt i tak. Jag sopade 4-5 cm snö från bilen i  morse. Under dagen har det inte öst ner precis, men varit lite flingor i luften ibland. Just nu är ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 16 nov 17:16


  Rimfrost i träden och en fin morgonrodnad, det är väl en vinterbild. Snön som fanns i träden i början på veckan den har töat bort, men rimfrosten går också an.       Riktigt klart har det inte varit i dag heller och fritt från dimma. ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se