oskmar

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2019

Oktober 2019 10 28 fin dag

Av Elsa Mårtenzon - 28 oktober 2019 18:01

 

Senhöstfärger med tillhörande spegelbild...

 

 

 

Det började med en klar himmel och vacker soluppgång och solsken fram till elvatiden. Då kom molnen och det blev nästan helt molntäckt himmel.

Sjön har varit som en spegel hela dagen.

Men på eftermiddan glesnade molnen en del och solen kom åter av och till.

Det var 7 grader kallt i morse och har hållit sig på minus hela dagen, skönt.

Det blev inte mycket snö på marken av det ymniga "lapphandsk-snöfallet" igårkväll, det var kortvarigt, men täcker marken liiite i alla fall, gräset syns ändå, men det ligger kvar än.

Just nu är det 2 minusgrader och den lilla snö som finns gnistrar fint i gårdslampans sken.

 

I dag har jag varit och laddat bakugnen med ved så det är bara att tända brasan på onsdagmorron. Nu måste det bli av!

 

Ture drack elvakaffet med mig i dag, det händer en gång om året, han är nämligen revisor i Vägföreningen.

Ture tillhör inte de mest talträngda som jag känner men vi pratade i två timmar och hann med en del samtalsämnen ändå.

Vi var ju mycket tillsammans när vi var unga och då hälsade han på ofta. På den tiden brukade vi spela Bismark när det var bara han och jag, var vi fyra så spelade vi Visst.

På den tiden fanns det ingen TV så när man fick besök då umgicks man och ofta samlades alla ungdomar hos oss, men även på andra ställen hos varandra.

Men bara där flickorna bodde, inte där pojkkompisarna hörde hemma!? Det kom jag att tänka på nu, undrar varför det alltid var så?

Kanske för att flickorna alltid såg till att bjuda på fika? Oj, så mycket bullar jag har bakat och bjudit detta gäng på...

 

På sena eftermiddan i dag fick jag besök av värmlännigen Göran. Han jobbar åt Anders ska vara här i tre dagar och de ska jobba ihop på kontoret omkring anbud och sånt.

Han brukar ringa mig också någon gång då och då, då pratar vi politik och samhällsfrågor för det mesta.

Förra hösten under valrörelsen talade han om, när han ringde en söndagkväll efter en valdebatt på TV, att hans farfar och Tage Erlander var bröder.

Vi har känt varandra ganska många år vid det är laget men det hade han inte berättat förrän förra hösten.

Han är i samma ålder som mina söner, men han måste ju tycka att jag är värd att ringa och hälsa på för att prata med ändå, trots åldersskillnaden. Hans mor är i samma ålder som jag, skiljer några månader.

Hans far var hit och hälsade på en gång medan Göte levde, de hade nämligen träffats genom jobbet för många år sedan och hade ett gemensamt intresse, nämligen älgjakt, den gången fick jag inte en syl i vädret.

Göran och hans bror var också med, Anders hade bjudit hit dem på älgjakt, därför kom de till Bellvik från Värmland.

 

Dagens namn är: Simon och Simone, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en bra måndagkväll, vi syns!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards