oskmar

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2019

Oktober 2019 10 29 kallblåsigt

Av Elsa Mårtenzon - 29 oktober 2019 17:01

 

Äta bör man annars dör man, jag äter för att överleva och lever inte för att äta...

 

 

Hej igen!

Det var 6-7 grader kallt i morse och en fin gryning. Men i dag har blåsten kommit igång, när man har hunnit vänja sig med vindstilla så länge så nu känns svinkallt när det blåser och är minusgrader.

Ingen snö har fallit i dag men under natten hade det kommit några flingor som bitit sig fast på brostegen, men glest.

Just nu är 7,5 minusgrader och fortfarande blåst och kolsvart mörker.

 

Jag har många gånger tänkt när jag hört advokater försvara bedrövliga brottslingar och tänkt, det måste vara svårt att försvara någon som har gjort så fel, men alltid säger sig vara oskyldiga och som ställer till så mycket illa för andra människor.

Men idag har jag sett på TV 4 hur kända advokater gör reklam för sig själva på sin hemsida. Och hur de tipsar brottslingar, de som deltar i gängbrotten bland annat.

De lyfter fram hur de kan rädda brottslingarna från rättvisan, om de vänder sig till just "den advokaten", samt tipsar hur de ska göra när polisen tar dem, hur de ska svara på polisens frågor och så vidare. 

Jag säger fy för såna advokater, det är frågan om hur de kan tjäna så mycket pengar som möjligt. Det tycker jag är ett ansvarslöst tillvägagångssätt, både mot de som blivit utsatta för brott, mot samhället och mot skattebetalarna.

Det här är utifrån en åklagare som skrivit en artikel i dag i Aftonbladet, hon och en från advokatsamfundet var med i nyheterna i morse och på P1 i radion har det diskuterats under dagen. 

Det finns de som försöker försvara dessa advokaters handlande, och det är klart att det finns även advokater som beter sig rättskaffens också.

Men så är det en del som är ett penninggirigt gäng och det är helt fel. Det visades även filmer, där de gör reklam för sig på hemsidan, så det är inte påhittat av den "skrivande åklagaren".

Nä, dra åt skogen med dem som försöker suga ut pengar i det svenska samhället för egen del utan samvete!

Och så klagas det på höga skatter, men är det konstigt att det behövs skatt när det finns så många som missbukar sin ställning om de kan, plus mycket annat som det behövs skatt för, ju mer de missbrukar sin ställning, ju mera kostar det samhället.

Och det finns i en del andra yrkeskategorier högt uppe i "stegen" också med samma tillvägagängssätt. Allt för egen vinnings skull, allt vad de kan när andra betalar, dessutom är det de som har höga löner utan att de skulle behöva gå girighetens väg till fullo.

 

Det finns ett talesätt som lyder: Han ljuger fortare än hästen travar".

Och det gör verkligen Trump, nu är det runt IS-ledarens död, han ljuger så han tror sig själv.

Och lyfter sig själv ovan molnen, narssicist (stavning ?) som han är.

 

Dagens namn är: Viola, grattis till dig som heter så!

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards