oskmar

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2019

Oktober 2019 10 29 kallblåsigt

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 29 okt 17:01

 

Äta bör man annars dör man, jag äter för att överleva och lever inte för att äta...

 

 

Hej igen!

Det var 6-7 grader kallt i morse och en fin gryning. Men i dag har blåsten kommit igång, när man har hunnit vänja sig med vindstilla så länge så nu känns svinkallt när det blåser och är minusgrader.

Ingen snö har fallit i dag men under natten hade det kommit några flingor som bitit sig fast på brostegen, men glest.

Just nu är 7,5 minusgrader och fortfarande blåst och kolsvart mörker.

 

Jag har många gånger tänkt när jag hört advokater försvara bedrövliga brottslingar och tänkt, det måste vara svårt att försvara någon som har gjort så fel, men alltid säger sig vara oskyldiga och som ställer till så mycket illa för andra människor.

Men idag har jag sett på TV 4 hur kända advokater gör reklam för sig själva på sin hemsida. Och hur de tipsar brottslingar, de som deltar i gängbrotten bland annat.

De lyfter fram hur de kan rädda brottslingarna från rättvisan, om de vänder sig till just "den advokaten", samt tipsar hur de ska göra när polisen tar dem, hur de ska svara på polisens frågor och så vidare. 

Jag säger fy för såna advokater, det är frågan om hur de kan tjäna så mycket pengar som möjligt. Det tycker jag är ett ansvarslöst tillvägagångssätt, både mot de som blivit utsatta för brott, mot samhället och mot skattebetalarna.

Det här är utifrån en åklagare som skrivit en artikel i dag i Aftonbladet, hon och en från advokatsamfundet var med i nyheterna i morse och på P1 i radion har det diskuterats under dagen. 

Det finns de som försöker försvara dessa advokaters handlande, och det är klart att det finns även advokater som beter sig rättskaffens också.

Men så är det en del som är ett penninggirigt gäng och det är helt fel. Det visades även filmer, där de gör reklam för sig på hemsidan, så det är inte påhittat av den "skrivande åklagaren".

Nä, dra åt skogen med dem som försöker suga ut pengar i det svenska samhället för egen del utan samvete!

Och så klagas det på höga skatter, men är det konstigt att det behövs skatt när det finns så många som missbukar sin ställning om de kan, plus mycket annat som det behövs skatt för, ju mer de missbrukar sin ställning, ju mera kostar det samhället.

Och det finns i en del andra yrkeskategorier högt uppe i "stegen" också med samma tillvägagängssätt. Allt för egen vinnings skull, allt vad de kan när andra betalar, dessutom är det de som har höga löner utan att de skulle behöva gå girighetens väg till fullo.

 

Det finns ett talesätt som lyder: Han ljuger fortare än hästen travar".

Och det gör verkligen Trump, nu är det runt IS-ledarens död, han ljuger så han tror sig själv.

Och lyfter sig själv ovan molnen, narssicist (stavning ?) som han är.

 

Dagens namn är: Viola, grattis till dig som heter så!

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 20 nov 17:19


  I dag fick jag njuta av att det var sol i alla fall. Men nu är det tät dimma och i morron blir det ingen sol som det syns på YR.       Solsken i dag i stort sett hela dagen, under den tid den var ovan bergen. Inte illa, det trodde jag a...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 19 nov 16:56


  Kolla hur det ser ut på sjön nu efter tövädret, fullt med vatten...     Hej igen! Förbaskade väder som aldrig kan vara som jag vill ha det. I dag har det regnat flera gånger och varit ett par plusgrader. Det är inte vad jag beställt. ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 18 nov 16:07


  Grå himmel och snö i träden, det är november det...       Hej igen! Man behöver inte fundera vilken månad vi är i för det är ett riktigt novemberväder dag efter dag. Det har gått snöskurar i omgångar hela dagen och himlen har hängt ...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 17 nov 17:16


  Så grått som det kan bli en dag som denna...     Dagen har varit tämligen grå och med lågt i tak. Jag sopade 4-5 cm snö från bilen i  morse. Under dagen har det inte öst ner precis, men varit lite flingor i luften ibland. Just nu är ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 16 nov 17:16


  Rimfrost i träden och en fin morgonrodnad, det är väl en vinterbild. Snön som fanns i träden i början på veckan den har töat bort, men rimfrosten går också an.       Riktigt klart har det inte varit i dag heller och fritt från dimma. ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se