oskmar

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2019

Oktober 2019 10 31 solsken och blåst

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 31 okt 17:32

 

Den 20 oktober 2009 såg det ut så här, ganska lika som i dag, kanske aningen mera snö. Men lövet sitter kvar på björkarna, på en del av dem i alla fall.

 

 

 

Dagen har bjudit på solsken, men det har blåst kallt som sjutton också.

Det var plusgrader under natten och under dagen har det varit så.

Snötäcket är fortfarande så tunt att gräset sticker upp, men det är ganska bra, kunde få vara ett par cm till, det blir ljusare då.

Just nu är det 2,5 minusgrader och jag ser stjärnor på himlen.

 

I dag kom Ingrid hit klockan tio på morron och hade med sig granris och andra grejer som behövdes. Hon har förfärdigat två gravprydnader som är så vackra, en på mammas och pappas grav och en för Götes grav. Mycket finare än dem jag var och tittade på i tisdags, som kostade för mycket utifrån hur de såg ut.

På lördag ska Gunnel och jag fara dit och montera dem på kransställen. Just nu tänker jag, om jag ska ringa Maria och fråga när hon ska dit? Kanske vi kan slå följe?

 

Idag har jag läst en rubrik som lyder; 

"Nedläggning av arbetsförmedlingen- KAOS".

Ja, nu det väl det sista i raden av alla privatiseringexperiment och som det nu verkar är det helt ogenomtänkt - som det mesta, eller allt i den vägen.

Är det något som över huvud taget blivit bra med dessa avregleringar och privatiseringar? Nej, icke nått tycker jag. 

Men för aktieägarna och de bäst ställda i samhället är det väl lyckat, eftersom de strävar efter dessa experiment.

Jag kan räkna upp flera som inte alls är lyckade eller kommer att bli annat, än för dem som jag skrivit ovan.

Tågen- järnvägen, Elmarknaden, Apoteket, Posten, Vården, Skolan, Älderomsorgen, Bilprovningen, ev finns det flera, men som jag inte kommer på nu.

Jag tycker att jag inte hör eller läser annat än att de utgör problem, utom för dem som kan göra sig stor vinster och det med hjälp av skattepengar som grund.

De som vill ha privtiseringar kan väl köra igång utan skattemedel, för de har tydligen receptet på hur de ska göra besparingar och effektisera så det blir stora vinster.

Dessutom gör det att det blir segregation och stora klyftor i samhället.

Och vilket samhälle mår bra av det? 

Och i januari-avtalet har de fått in en klausul om, att inget får göras åt privatiseringarna. Det tycker jag är ett helt oschysst krav.

Så hur fel det än går ska det blundas för och köras på vidare, till glädje för dem som kan göra sig stora vinster som skickas till lågkatteländer.

Vilket ansvar tar man då? Ja, inte är det för den stora massan eller medborgarna i det stora hela.

Det finns mycket att läsa i den här vägen, men kolla källan. Det finns de som försöker slå sot i ögonen på oss som inte är så noga att reda på hur det ligger till.

 

Dagens namn är: Edit och Edgar, grattis till er som bär de namnen! 

 

Ha en fin torsdagskväll, vi ses och hej då!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 20 nov 17:19


  I dag fick jag njuta av att det var sol i alla fall. Men nu är det tät dimma och i morron blir det ingen sol som det syns på YR.       Solsken i dag i stort sett hela dagen, under den tid den var ovan bergen. Inte illa, det trodde jag a...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 19 nov 16:56


  Kolla hur det ser ut på sjön nu efter tövädret, fullt med vatten...     Hej igen! Förbaskade väder som aldrig kan vara som jag vill ha det. I dag har det regnat flera gånger och varit ett par plusgrader. Det är inte vad jag beställt. ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 18 nov 16:07


  Grå himmel och snö i träden, det är november det...       Hej igen! Man behöver inte fundera vilken månad vi är i för det är ett riktigt novemberväder dag efter dag. Det har gått snöskurar i omgångar hela dagen och himlen har hängt ...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 17 nov 17:16


  Så grått som det kan bli en dag som denna...     Dagen har varit tämligen grå och med lågt i tak. Jag sopade 4-5 cm snö från bilen i  morse. Under dagen har det inte öst ner precis, men varit lite flingor i luften ibland. Just nu är ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 16 nov 17:16


  Rimfrost i träden och en fin morgonrodnad, det är väl en vinterbild. Snön som fanns i träden i början på veckan den har töat bort, men rimfrosten går också an.       Riktigt klart har det inte varit i dag heller och fritt från dimma. ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se