oskmar

Direktlänk till inlägg 20 maj 2020

Maj 2020 05 20 moln och sol

Av Elsa Mårtenzon - 20 maj 2020 16:53

Så här ska det se när det är maj månad, mycket roligare än när det snöar i maj, eller hur?

 

 

Bra väder i dag med mycket solsken och inte riktigt så kallt som vi vant oss vid.

Det har blåst men inte så våldsamt, jag har kunnat gå och hämta saker ute utan att ha en jacka på. Tidigare har det varit både jacka, handskar och halsduk och jag har frusit ändå.

Just nu är det 10,5 varmt och ganska stilla på sjön occh solen skiner. Men det finns även en del moln, nu ser jag ingen is på sjön, mer än den som styrt upp Käringholmen och ligger där och tinar bort.

 

Nu två timmar senare är himlen nästan helt klar.

 

I dag har jag pratat med Kerstin som är här och städar och gör sommarklart. 

I morron ska jag ringa och höra om vi kan dricka elvakaffe tillsammans, är det bra väder kan vi sitta ute.

Det skulle vara roligt om man kan börja träffa lite folk igen och utomhus är det ju tillåtet enligt hälsomyndigheten.

 

Det har varit diskussion i dag på radion och TV:n om Sveriges strategi, andra dagar också, när det gäller covid-19, hur rätt eller fel den är.

En som jag hörde på radion i eftermiddag tyckte att Sverige hade totalt kolapsat, den svenska välfärden som varit välkänd fanns inte längre. Han syftade på hur många som dött på äldreboenden i Sverige i covid-19.

Och det kan jag hålla med om att det är en skandal, men han kom inte fram till tycker jag, vad det egentligen beror och vilka som jag tycker ska känna sig ansvariga för det.

Jag lyssnade på en äldreboende-ägare i gårkväll som försökte förklara sig så gott han kunde. Men jag tror knappast att inte de flesta genomskådade honom.

Personalen hade fått order att inte använde skyddsutrustning för det blev för dyrt. Det hade till och med låsts in för personalen, men de hade blivit tillsagda att visa dem om det kom någon för att kolla.

Är inte det tydligt nog att det är vinsten som är viktigast för privata ägare och inte de äldres hälsa.

Det var många exempel som kom fram, såg nog tycker man att folk borde fått upp ögonen nu, att det här med privata lösningar i alla sammanhang är en styggelse och borde stoppas innan det blir etter värre.

Om inte coronasmittan fått komma in i så stor utsträckning på äldreboenden hade inte Sverige haft så många döda i Sverige, hittills.

Att man bara kör med timansälld personal, det är också i vinstsyfte. Och de som har så osäkra jobb vågar inte "stanna hemma om de känner sig det minsta sjuk", som Tegnell med flera uppmanar till varje dag. Det är klart, då blir de utan inkomst och inte ens timmanställda klarar det, men det vill inte ägarna ta ansvar för. Vinsten framför allt för dem!

 

Dagens namn är: Karolina och Carola, grattis till er som heter så!

 

En Karolina har det funnits i Bellvik. Hon hade Kafe´i många år och där var det fikagäster jämt på helgerna. De fick en rejäl sockerkakskil och tre sorters kakor för 40 öre, hembakt så klart. Tills ungdomarna själva insåg att hon borde få mera och höjde det till en krona. 

Hon städade och skötte eldningen i Bellviks skola också i många år för lite och ingenting, om jag inte minns fel fick hon fem kronor i månaden för det.

Det här berättades för mig när jag intervjuade folk för Bellviksboken.

 

Ha en fortsatt bra onsdagkväll, vi ses!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards