oskmar

Direktlänk till inlägg 18 januari 2022

Januari 2022 01 18 plusgrader

Av Elsa Mårtenzon - 18 januari 2022 16:52

Nu tog jag en bild ur högen, utan att välja, inte dagsaktuell.

(Det blev mest en el-ledning på den)  

 

Det har varit bra väder i dag utan snöfall. I morse var det 3-4 grader kallt men under dagen  har det varit på plussidan.

Ingen sol har jag kunnat upptäcka för alla molnen.

Just nu är det 3,8 grader kallt och det är "flygande" moln på himlen som släpper fram månen av och till. Hoppet är inte ute om en månskenskväll.

 

I dag har jag bakat bullar som jag nu väntar på att de ska kallna så jag kan stoppa dem i frysen. 

Nästa bullbak innehåller nog semmelbullar, då är nog tiden inne för semlor.

 

I dag kom jag att tänka på min "stora" vedhuggningsdag, när jag ett bra tag hade sett min lilla vedhög krympa oroväckande.

Jag letade reda på en bågsåg och en yxa och tog Jan Peter med mig, som då var två år. 

Jag styrde stegen upp på berget ovanför gården till ett litet myrrå, där hade jag sett att det fanns lagom stora björkar som jag beräknade klara av.

Jag lade allt fokus min björkfällning och la inte märke till att Jan Peter försvunnit efter att jag klarat av såga ner fyra till fem småbjörkar.

Jag blev vettskrämd och började springa efter stigen som gick upp till "raningen" och ropade och ropade hans namn gång på gång, stannade och lyssnade med jämna mellanrum, men inte ett ljud.

Till slut när jag stod och lyssande hörde jag honom vissla. Han hade nämligen kommit på hur man gjorde när man visslade några dagar tidigare och det var ju tur.

Jag hann ikapp honom, då satt han på en sten och visslade, obekymrat om jag jag ropat och ropat och inte det minsta rädd var han över att ha tappat bort sig i skogen.

Men det är ju typiskt ungar när de sprungit ur ens synfält. Men det är otroligt hur långt en liten tvååring hinner när de springer iväg.

Detta innebar att jag bar eller drog hem, en under varje arm på vedbacken, de björkar jag hunnit fälla.

Men när farfar dagen efter såg dem på vedbacken kom han in till mig och sa:

"Du kan ta ven i veboa min"!

Jag vågade inte berätta för någon att jag tappat Jan Peter i skogen.

Men för Göte så att han skulle få dåligt samvete och skaffa veden själv efter det här. Och det gjorde han!

 

Dagens namn är: Hilda och Hildur, grattis till er som heter så!

 

Ha en riktigt bra tisdagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards