oskmar

Direktlänk till inlägg 16 maj 2022

Maj 2022 05 16 blåst och få plusgrader

Av Elsa Mårtenzon - 16 maj 2022 16:23

 

Skottkärran står där och väntar på mig och krattan inte långt ifrån, men det är för blåsigt och kallt, tyvärr.

    

Det har inte varit ljumma vårvindar i dag heller. Tvärtom, det har varit kraftig blåst och moln nästan hela tiden utom under morgonen.

Det är inte bättre nu, utan just nu friska vindar, moln över hela himlen, den är helgrå och det är 5,8 grader varmt. Men det känns allt annat än varmt i den här blåsten.

 

Jag hoppades att i dag skulle jag kunna gå ut och påbörja krattningen, men det har blåst för mycket för det. Det går heller inte hänga i fönstren och putsa dem, jag orkar nog inte hålla i dem när vinden tar tag i dem.

Ja, kommer dag kommer råd, det är bara att se tiden an och hoppas på bättre tider.

Isberget om blåst upp Käringholmen ligger helskinnad kvar, liten risk att det tinar när det är minusgrader på natten och frånvarande sol på dagen.

 

Idag har sex politiska partier av åtta beslutat att vi ska gå med i NATO och ansökan kommer kanske i morron att skickas iväg.

Det har hotats med både det ena och det andra från Ryssland under helgen.

Bland annat skulle Storbrittanien förvandlas till en radioaktiv öken när de skickade en kärnvapen som skulle nå sitt mål på några minuter.

Och Finland skulle de kunna nå på några sekunder med kärnvapen.

Ja, säkert kokar Putin av ilska, det är väl stor risk att han spricker i ilska och det är knappast någon som skulle sörja över det.

 

Förra veckan såg jag en intressant operation på TV, jag har alltid tyckt att det är intressant att se sånt på TV.

Det var en operation som var, vad jag kan förstå en nästan lika den som gjordes på mig 2006.

En tumör på hjärnan plockades bort på en kvinna som såg ut att vara i den ålder jag var då. Ett är säkert att kirurgen måste vara säker på hand, han får inte darra och inte slinta med kniven, då är det kört antagligen, det är ett känsligt organ att skära i.

Om Göte levt när jag såg det här ingreppet, då hade han klivit upp ur fåtöljen och gått ifrån TV:n. Han kunde inte förstå hur jag kunde tycka att det var intressant att se operationer. Han "husktes" åt det han.

Det är otroligt tur för oss, som behöver dem, att det finns skickliga läkare. Den som opererade mig var från Finland och talade sån där sjungande dialekt som de gör och jag är oändligt tacksam än för det han gjorde.

Han var så skicklig sa de på lasarettet att, han fick åka till olika ställen för att göra hjärnoperatiner.

När han kom in till mig dagen efter sa han: 

"Jag kan glädja dig med att jag kunde ta bort precis hela tumören".

Varpå jag svarade: "Då har jag väl vunnit högsta vinsten".

"Ja, det har du verkligen gjort", svarade han.

Det var nämligen den typen av tumör, att blir det det minsta kvar som inte går att ta bort så fortsätter den växa och är tillbaka på nolltid.

Där hade jag också stor tur.

Nog har jag hanterat kniven en hel del också, men det är på älgkött och då är det inte så noga om man slinter med kniven.

  

Han förklarade för mig att jag skulle vara halvsidesförlamad i fem veckor och tårna var det sista jag skulle kunna röra och det skulle ske den femte veckan.

Och så var det också, det stämde precis, han pratade inte i nattmössan.

Och den veckan fick jag åka hem och glad och lycklig var jag!

 

Dagens namn är: Ronald och Ronny, grattis till er!

 

Ha en bra måndagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards