oskmar

Direktlänk till inlägg 1 juli 2022

Juli 2022 07 01 varmt och sol

Av Elsa Mårtenzon - 1 juli 2022 17:38

 


Det har blivit mera moln än som på den här bilden nu och blåser kraftigare, men från söder fortfarande. Det är nu 21 grader varmt när klockan är åtta, ser nästan ut som att det kan bli regn.

    

En dag till med sol och värme i överkant, enligt mig.

Visserligen har det varit en del moln och blåst, men inget som jag märkt av särskilt mycket, det har varit för varmt ändå.

Jag förstår om du tänker, men som du klagat över att det blåst och varit kallt så kan du väl vara nöjd nu då.

Jag håller med, men jag frågade efter lagom värme, inte 30 grader och vindstilla.

Men det känns lite skämmigt att klaga, när det finns så många i världen som verkligen lider på grund av både det ena och det andra.

Just nu när jag kollar termometern står det 33,4 grader i skuggan!

Har det blivit något fel på den, jag gick ut på bron och kollade och det är en kvicksilver-termometer, den står på 30 grader och solen har inte nått fram till den än. Nej, det kan inte vara riktigt, inte 33,4 i alla fall.

Ja, inte är det konstigt att man knappt orkar lyfta fötterna. Om någon säger att det är skönt, då ljuger de!

 

Går kväll ringde Kerstin för att tala om en mycket tråkig händelse, sedan har det varit i mitt medvetande hela tiden. 

Hon berättade att Mary lämnade sin vandring på jorden vid fyratiden igår.

Så tråkigt och så oväntat!

Hon som verkat att ha hur mycket energi som helst och alltid varit glad och alert, aldrig klagat.

Men det visar sig nu att hon var inte så kry som vi kanske trodde. Jag pratade med henne för cirka tre till fyra veckor sedan, då hade hon mycket att stå i och skulle ut till sitt lantställe på Värmdö och rusta för sommaren. Vi pratade länge och avslutade samtalet med att vi skulle höras snart.

Jag har också haft mycket att stå i men nu när det lugnat ner skulle jag ringa till henne. Men jag hann inte och det grämer mig mycket idag, så bråttom får man inte ha.

Alla gånger som jag vaknade under natten och det var många gånger, var Mary i mina tankar och på min näthinna. Och idag har jag suttit på gräsklipparen i flera timmar och gått igenom alla minnen.

Vi var inte tillsammans när vi var barn, vi hade båda småsyskon vi skulle hjälpa till med att passa och hade inte tid med varandra då. Vi kände inte ens varandra fast vi bodde nära, man fick inte "ränn" i byn på den tiden utan skulle göra nytta. Jag var fem år äldre än Mary.

Men när vi var ungdomar då började vi umgås på riktigt, tills familjen flyttade till Hoting, då blev det bara sporadiskt lite då och då.

Och när hon flyttade till Stockholm, då blev det ändå mer sällan vi träffades.

Men när vi efter 20 år i Hoting flyttade tillbaka till Bellvik så har vi haft kontakten när de varit hemma på semester i Bellvik och sedan jag blev ensam har jag verkligen sett fram emot och längtat tills Mary och Kerstin, med sina respektive skulle komma på semester. Då har vi fikat och ätit med varandra och umgåtts flitigt.

Men allt har ett slut och när man kommer upp i åren märks det än mera, man förlorar någon allt eftersom.

Jag kommer sakna dig med värme Mary så länge jag lever! Men minnas alla minnen vi har tillsammans och det är jag duktig på, att plocka fram minnen och tänka på dem i min ensamhet om och om igen.

        

 

Dagens namn är: Aron och Mirjam, grattis till er!

 

 Ha en bra fredagkväll, vi ses!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 2 juli 17:46

  Det ser lite hotande ut för mera regn.       I dag har det varit grått hela dagen tills det blev kväll. Det regnade på morron men molnen hängde kvar under dagen. Det är jättegrått nu också och det ser ut som att mera regn finns i faggorna...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 1 juli 16:33

  Just nu vattenpölar både här och där.        Nu är jag less på det här skvättandet av och till dag efter dag. Det kan få bli en hel vecka utan regn nu, om jag får välja.  Från halv tvåtiden i dag har det regnat hela tiden, det är blött no...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 30 juni 16:21

  Just nu är läget så här!      Hej igen! Det har varit moln, regnskurar, ganska kraftig var en av dem och nu är det solsken, med rätt mycket moln. Just nu är det 16 grader varmt, vinden kommer från nordost och är sparsam.   Nu finn...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 29 juni 20:27

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 29 juni 20:27

  Just nu ser det ut så här!        En helgrå dag, tror jag, lite regn ibland men inte mycket. Just nu är det 13 grader varmt och många, många gråa moln på himlen.   För två timmar sedan såg det ut så här.      Min dator har varit...

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards