oskmar

Alla inlägg den 9 juni 2022

Av Elsa Mårtenzon - 9 juni 2022 16:41

 

Ikväll är Käringholmen väldigt närgången...

  

I dag har inte solen gjorts synlig, det har varit heltätt på himlen med moln från morgonen.

Det har inte regnat men det har sett ut som att det var nära. Under natten hade det regnat litegrann och var blött i gräset. Det har inte torkat upp på hela dagen så gräsklippningen den har uteblivit.

Just nu är det drygt 15 grader varmt, men fortsatt molnigt, det kanske ändrar sig under kvällen.

 

Fina sommarmoln därovan...


Den lilla treåriga pojken som försvann igåreftermiddag hittades idag, men var död.

Jag skulle inte vilja vara en av de föräldrarna ikväll, så hemskt.

En liten treåring hinner långt på liten stund när den är ute på egen hand, de är snabba i sina små ben, det har jag själv fått erfara, man kan inte släppa blicken från dem många minuter.

När mina små pojkar försvann ur min åsyn ett ögonblick var det första jag tänkte på brunnarna som fanns i närheten, antagligen för att jag själv stod öga mot öga med döden på väg ner i en brunn när jag var tre-fyra år, och som mormor räddade mig ur.

Ja, stackars föräldrar som har förlorat den här lille pojken, det värsta som kan hända.

 

Återigen har jag gjort upptäckten att jag måste ha ett sjätte sinne eller vad det är.

När jag öppnar det lokala annonsbladet som Laila kom med nyss ser jag en dödsannons som förvånar mig mycket. En som jag har haft i mina tankar senaste tiden och när jag kört förbi vägen in dit de bor har jag tänkt extra på dem, trots att det är sex år i sommar sedan jag träffade dem båda i Dorotea. Nu sista gången i tisdags när jag körde förbi vägen tänkte jag, den som blir kvar där får det ensamt eftersom det inte bor flera än dem där. Inte för att att jag träffat de här två många gånger, men  varit dit två gånger sedan de flyttat till det här stället och har känt dem bara lite flyktigt.

Det som förvånar mig när jag ser dödsannonsen är, varför har jag kommit att tänka på dem flera gånger nu på slutet? Jag har inte hört nånting om dem, inte hört att nån av dem skulle vara sjuk eller så. Liknande händer mig så ofta så det känns lite skrämmande. Hjärtat hoppade till i bröstet på mig när jag såg annonsen och namnet på den det rörde och jag fick tårar i mina ögon.

Vad beror det att jag får såna föraningar lite då och då?

  

 Men nu helt plötsligt så skiner solen så grant. Molnen har skingrats och det har lugnat sig på sjön och den är blank och fin.

  

Dagens namn är: Börje och Birger, grattis till er!

 

Ha en fortsatt fin torsdagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards