oskmar

Alla inlägg den 11 juni 2022

Av Elsa Mårtenzon - 11 juni 2022 17:26

 

En härlig sommarkväll i all sin glans!

      

Idag har det varit växlande väder igen, hela dagen.

Det har varit över 20 grader, en gång när jag kollade termometern, i skugga, var det 22,3 grader. Det är mycket för mig och lagom varmt väder som det går att vara ute i och njuta av.

Under natten var det åskväder och jag blev väckt av en åskknall, vilket inte är vanligt, jag tror inte åskan har väckt mig nån gång tidigare vad jag kan komma på. Det kom en forsande regnskur på det.

Även idag har åskan mullrat men måttligt och så kom en vattenrik regnskur.

Nu känns det som att jag klarar mig ett tag med det här regnet, gräset växer fööör mycket.

Just nu är det 17 grader varmt i skuggan, ljummet och härligt. Sjön är spegelblank och grann och det är en ljuvlig doft ute av det gröna som finns runt om.

  regnet lurar bland molnen, de svarta...

 

Många olika molnformationer som jag kan roa mig med att titta på och föreviga.

  

 I dag har jag "sätte pären", hela åtta stycken i rabatten. Jag upptäckte en yta som var ganska tom efter vinterns framfart och inne hade jag åtta potatisar med groddar på och nu ligger de i rabatten.

Jag undrar om "n`Isak sitt å skratt åt mig uppe i himlen," när han ser att jag sätter åtta potatisar i rabatten. När morfar och mormor var i sin krafts dagar satte de flera tunnor potatis. Men det var då det och annan ordning på Näset.

Jag tror ju knappast att tranorna går ända till husväggen och stjäl dem jag grävt ner i dag. Risken nu är väl råttorna eller rådjuren, men det är inte dem jag grävt ner dem för. Det blir spännande se om jag får smaka "nypären" i år också, förra sommaren satte jag tio stycken i en balja ute på gården, det blev litegrann så jag fick åtminstone äta nypotatis några gånger.

Apropå tranor, jag har sett bara en enda som var här och spanade så fort snön var borta, men den gav upp och stack. Den insåg att här hos mig blir den inte fet på potatis längre, tji fick den!

 

Ur "3000 otroliga fakta om Sverige".

"En ko äter mycket. en varm sommardag kan kon beta 60-70 kilo gräs och dricka 150 liter vatten."

Slut citat

 

Ja, om jag hade några kor behövde jag inte sitta på gräsklipparen var och varannan dag på sommaren. Men då hade jag en massa koskit på backen istället, ännu mera än kanadagässens lämningar.

Och förresten är det jättemycket jobb med kor, mycket mer än med gräsklipparen, den sköter sig själv när jag ställer undan den.

 

Dagens namn är: Bertil och Berthold, grattis till er!

 

Ha en fortsatt bra lördagkväll, vi ses!

 

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards