oskmar

Alla inlägg den 1 juli 2023

Av Elsa Mårtenzon - 1 juli 2023 16:45

 

Klockan tre i dag fanns det mycket blått på himlen och så är det även nu, det kanske blir så ikväll.

        

Dagen har varit rätt så solig och blåsig, det har även varit svalare än tidigare i veckan.

Vinden har åstadkommit vita vågkammar under dagen och den har kommit från sydost. Inte för varmt i alla fall, för mig rätt lagom värme.

Just nu är det 19,8 grader varmt och solen skiner, vinden kommer från nordost och är ganska så frisk. Vackra sommarmoln både här och där.

       


En herrelös båt var ute på vift vid halv elvatiden igårkväll, sedan började det blåsa kraftigare och den försvann ur min åsyn. Dåligt uppdragen förstår jag...

  

"Sommaren är kort" - men jag kan inte påstå att den regnar bort, inte hittills i alla fall. Igår kväll kom en regnskur med lite mera vatten i än som hittills varit vanligt denna sommar. Men den pågick inte särskilt länge och gjorde väl därför inte sååå stor nytta som är önskvärt med tanke på hur torrt det är. Men man får väl vara glad över det lilla, bättre än inget alls.

Som alltid tycker jag att maj och juni gått alldeles för fort, men vad göra åt det? Det är väl bara att hoppas på att man kan kan hänga med i farten och ta till vara det vackra och sköna med sommaren.

Det har ju varit en del dagar med både "överhettning" och med en lamslagande kallblåst, men det är bara att tacka och ta emot.

  

Vid elvatiden igårkväll och himlen har växlat färg.

    

Idag har jag inte sett en enda levande varelse mer än en del fåglar som flugit och försökt fånga sin mat i luften, insekter.

Men insekterna är få den här sommaren, åtminstone här nere, jag har inte hört mer än en enda mygg hittills som jag fäktade bort och den kom inte åter. 

Några humlor såg jag i maj månad, sedan lyser de med sin frånvaro.

Fjärilar ser jag heller inte till, en del getingar ser jag, men inte många. Inget är sig likt, förut gick det inte att ha fönstren öppna på nätterna utan myggnät. Nu har jag tre fönster öppna varenda natt på övervåningen utan att det kommer in en enda mygg. Förändringar har skett, den saken är klar. Och jag jämför med den plats jag befunnit mig på de senaste 37 åren.

    

Dagens namn är: Aron och Mirjam, grattis till er!

 

Ha en riktigt angenäm och härlig lördagkväll, vi ses!

 

Hej då, för denna första dag på månaden juli 2023!

    

 

 

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards