oskmar

Alla inlägg den 10 juli 2023

Av Elsa Mårtenzon - 10 juli 2023 16:55

 

 


Det började med en lugn och fin sjö.

    

En till dag med sol och värme!

Många börjar sin semester i dag och de behövde inte frysa precis. Här har det varit 28 grader varmt som mest, det har inte gått att röra sig mycket, bara det allra nödvändigaste.

Natten som var, var också väldigt varm och det var svårt att sova, jag vaknade redan 20 minuter i tre och trodde det var morron. Sedan var det svårt att somna om, det var för varmt, därför jag vaknade också. Och inte blir det bättre i natt vad jag kan förstå, usch.

Just nu är det 25,6 grader varmt, men som tur är blåser det litegrann och det har det gjort på eftermiddan, vinden kommer så klart från söder när det är så här varmt. Det är mycket granna moln som prydet himlavalvet.

 

Mycket granna moln pryder himlavalvet, men gräset är brunt, tråkigt och uppbränt av torka.

    

Jag var ut på en liten vandring på eftermiddan, jag gick bara på "gröngräset" och det knastrade under skorna, för att inte tala om hur fult det är när grönskan inte finns.

Blommorna i rabatterna faller av och vissnar, om de ens orkar blomma, dessutom är de väldigt få och taniga, det är värre än 2018, absolut. Då hade vi regn från våren, det har vi inte haft den här våren. Och trots att vi hade jättemycket snö så rinner den bara iväg på nolltid när jorden är så sandblandad som här.

 

Den här brukar vara två gånger så hög och mängder med blomklasar, men inte i sommar.

  

I morse kom Per Andersnäs, min kusin Anna Lisas son, han kom för att säga hej då. Det blev bara ett hej då i år, för sonen som var med mådde inte så bra.

De har varit på en kort fjällvandring och inte så mycket i Bellvik som de hade tänkt, eventuellt bara sedan igår.

Synd tycker jag för det är alltid roligt att träffa Per med familj.

 

Halv två satte jag mig ute i solen för att njuta av den fantasifulla molnprakten på himlen.

          

Nu har Erdogan kommit på ännu ett hinder för att fördröja Sveriges inträde i NATO. Nu ska EU blandas in detta också. Det som inte har varit en sak för EU förut, men nu vill Erdogan få det dit hän. Han räknar ut alla sorts hinder på vägen för att göra det hela så omöjligt som han kan, fy och usch!

De gör det mer än bra de som står ut med att krusa för honom och hålla god min i elakt spel. Men det är nog extra glädjande för hans kompis i Kreml.

    

Dagens namn är: André och Andrea, grattis till er!

 

Ha en fortsatt fin måndagkväll, vi ses!

 

Hej då för denna kväll!

        

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards