oskmar

Alla inlägg den 14 juli 2023

Av Elsa Mårtenzon - 14 juli 2023 17:52

 

 

Nej, jag går inte och lägger mig ikväll, det är så vackert överallt på himlen!

Ja, det var igårkväll som jag tänkte så.

    

Kväll igen!

Molnen och solen har tävlat med varandra hela dagen, men solen blev nog vinnare. Det har varit blåst även idag men mycket stillsammare än i går, men nu kommer vinden från norr. Det har varit 20-22 grader varmt under dagen, riktigt skönt väder.

Just nu är det 17,5 grader varmt, en del moln både här och där men också solsken.

 

I dag tog jag en promenad till Knackaitorpet. Där ute i sjön syns Friarskäret, som fick sitt namn när dansbanan fanns på Knackitorpet. Dit rodde paren på en friartur under dansen...

    

Men äntligen! I 10 till 12 år har jag velat få bort häggen som står vid husknuten och i dag är den borta.

Den var  gammal och full med lavar på grenarna och i vinter när snön var som värst knäcktes två tjocka grenar på den som hängt som ett dött bihang sedan dess.

I eftermiddag kom Michael farande med en smidig grävare och drog opp häggen med rotsystem och allt, sedan städade han bort rötter, grävde ner,  och sedan drog, han iväg med hela häggen in i skogen. Det var gjort på en halvtimme alltihop, som jag väntat på i flera år.

Jag hade hela tiden trott att det skulle ske med motorsåg, kvistande och kapande och sedan köras iväg, men det här var ju mycket smidigare.

Det där gjorde du bra Michael! Tusen, tusen tack!

    

På eftermiddan kom Ingrid hit med en vacker bukett luktärter som doftar ljuvligt i hela köket och är så färggranna och fina.

Hos mig finns inga blommor kvar nu, på grund av vattenbrist har jag plockat in de sista i dag. Trist men den bittra sanningen!

 

Så fina och doftar ljuvligt! Tack Ingrid!

 

I dag har jag räddat de sista blommorna jag hade ute, räddat dem från att torka ihjäl. Fyra blommor blev det på pionen i sommar som det brukat vara 14-15 blommor på, illa.

    

Nu har jag sett nyheterna och inser att jag nog inte ska klaga så högljutt över 28-30 grader varmt.

I Mexiko har de på sina ställen haft 50 grader varmt idag. Hur står de ut och hur överlever man sån värme? Men det kostar ju en del människoliv också utan tvekan.

I Indien her de våldsamma översvämningar, där är det inte vattenbrist minsann. Monsunregnen är intensivare där i år än vad som är vanligt.

    

 

Dagens namn är: Folke, grattis till er som bär det namnet!

 

Folke har som namn förekommit i Bellvik, nämligen Folke Hellqvist, född 1921 uppe på Röjningsberget, som tillhörde Bellvik.

Han var hit och köpte Bellviksboken när den var klar.

Hans föräldrar hade 11 barn, de blev moderlösa tidigt, deras mor dog i difteri redan 1929, alltså var Folke då bara åtta år och det fanns tre barn som var ännu yngre, men de äldre syskonen ställde upp och hjälpte sin far så att familjen inte skulle splittras.

Den familjen kan du läsa om i Bellviksboken, de hade ingen dans på rosor, men höll ihop. Deras far levde till 1968, mycket längre än sin hustru alltså.

 

Ha en fortsatt fin fredagkväll, vi ses!

 

Hej då och ha det riktigt bra!

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards