oskmar

Alla inlägg den 17 juli 2023

Av Elsa Mårtenzon - 17 juli 2023 16:40

 

Jag har inte tagit några bilder i dag, men mellan klockan tio och elva i gårkväll blev det flera stycken.

    

I dag har det blötts på flera gånger, åskan mullrade på förmiddan och då kom första regnskuren, sedan har de bara bytt av varandra hela dagen.

Regnet är välkommet och den här veckan brukar det ju regna och det har  alltid varit ostadigt väder då, det är ju fruntimmersveckan.

Den börjar med Sara på onsdag, så den har tjuvstartat litegrann men det var ju nödvändigt med regn och i grevens tid.

Just nu är det 16,8 grader varmt och det pågår nu ännu en regnskur. Vinden är svag ock kommer från sydost om jag ser rätt, det är så små vågor och svårt att se riktningen på dem. Under dagen har det varit åskvärme, blåst, men ljumma vindar.

Vad jag kan se så gläder sig småfåglarna också åt det väder som är nu. Jag stod nyss och tittade på när de badade i en vattenpöl, de flaxde med vingarna i vattnet och såg ut att gilla badet.

 

Halv elva i gårkväll, dramatik därovan efter regnet i går.

      

Nu är det riktigt bökigt i Finlands nytillträdda regering. Vad annat kunde de vänta sig när de slagit sig ihop med Sannfinländarna, samma ideologi som Sverige demokraterna. Jimmie Å var ju där under deras valrörelse för att heja på dem och bäddade på för deras framgång i valet.

Det har väl varit snudd nu på att det skulle gå så långt som till nyval och jag är inte förvånad. Löss i pälsen! De har tydligen klarat ut krisen just nu, men framtiden är oviss som det sägs nu på nyheterna.

I Sverige sitter ju inte SD i regeringen men de styr ändå och får igenom allt de vill och jag är mest förvånad över Liberalerna i det fallet som bara hänger på allt, makten är åtråvärd!

  

Jag har varit ute och försökt städa efter häggborttagningen, men det blev inte klart på grund av regnskurarna. Men det mesta är gjort, bara sekatören nu som jag använder på rötterna som är kvar. Det gör inget att det regnar, bara bra med tanke på hur det såg ut innan regnet, det var som aska och det bara rök när man rörde i jorden.

 

Nu ligger sjön stilla och solen tittar fram några minuter ibland.

    

Det blir spännande att se hur det går med avtalet Ukraina- Ryssland när det gäller Ukrainas skördar. Avtalet går ju ut nu och Putin har ju så klart ställt sig på tvären. Vad annars var att vänta när de har med den onde själv att göra?

Jag såg på TV:n igår kväll på en dokumentär om kriget i Ukraina under det    år som gått. Så fruktansvärt, det som berättades och visades! Hur kan det bo så mycket ondska i soldaterna och i deras framfart, med order från Kremt och Putin med hans lydhundar. Tvivale!!!!

      

Dagens namn är: Bruno, grattis till er som bär det namnet!

 

Och jag säger grattis till Malins hund som heter Bruno!

 

Ha en fin måndagkväll, vi ses!

 

Hej då och må riktigt bra!

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards