oskmar

Alla inlägg den 24 juli 2023

Av Elsa Mårtenzon - 24 juli 2023 16:58

 

  Kvart i sju morse och solen gjorde ett tappert försök att komma fram, men molnen blev segrande den här dagen.

    

I dag har vi fått klara oss utan solens strålar, himlen har varit grå.

Det har varit nordlig svag vind, ibland nästan vindstilla.

Termometern har visat 18-19 grader varmt, så det har varit skönt väder ändå trots att solen inte haft chansen att komma fram.

Just nu är det 18,9 grader varmt med fortsatt grå himmel.

 

På vandring mitt på dagen...

    

Ja, han fick i genom den nya lagen idag Netanyau,(stavning?) i Isarael. Det är klart han har kämpat för den, han har ju ett väntande åtal emot sig för korruption under sin regeringstid. Nu kan han ju stryka sig fri från åtalet, han har ju fått bestämmanderätt mot domstolen i dag.

Men, han har fått stooora skaror emot sig av folket, som är rädda om demokratin i Israel och mängder har demonstrerat mot dagens förslag i flera månader. Och han har ju fått in rätta sortens gäng som medhjälpare i Knesset nu, huvva.

Något förenklat beskrivet av mig, men skrämmande tycker jag att det sker så många steg mot envälde i olika länder, framför allt i mellanöstern. Och över huvud taget när vi blickar öster ut.

Men det sprider sig mer och mer och de ligger på överallt för att komma dithän, även i länder i Europa. En fasa med tanke på det som vi ser hända dagligdags. De mest maktlystna ser till att ändra grundlagen så att de inte kan röstas bort i val.

        

I dag har jag inte ens gjort rätt för saltet i gröten, inte gröten heller för jag har inte ätit nån gröt, på länge.

Tänkte i morse att jag skulle åtminstone börja en städning av bagarstugan, högst nödvändigt, men det blev bortprioterat. För det första var vi utan elström ett par timmar eller mer. Då är jag ju också utan vatten och dammsugare, så det fanns en del hinder, jag kom av mig.

Jag får ta nya tag en annan dag, och numera räcker det nog inte med en dags städning för mig, jag får nog dela upp det på två. Dessutom är det tunga grejer som ska flyttas där för att komma åt mjölresterna.

 

Bagarstugan gråter över att inte bli städad i nån ordning numera...

  

Dagens namn är: Kristina och Kerstin, grattis till er!

 

Och grattis på namnsdagen Kerstin Westin!

    

Båda namnen har förekommit i Bellvik, bland annat Kristina Korsén som var barnbespisningstant när jag gick i skolan, mattant som de säger nu.

Samt Kerstin Karlsson, gift Berglund, som var i Bellvik varje sommar förut i deras stuga, men inte numera vad jag kan se, tiden har haft sin gång där också förstås. En trogen brödköpare hos mig när jag bakade och sålde tunnbröd.

Sedan fanns det några som hade Kristina som andra namn här också, både min mors mormor och min fars mormor, tydligen populärt namn förr och kanske även nu.

 

I den här enkla rökstuten rökte Göte mycket fjällfisk, med bästa resultat trots enkelheten.

  

 

Ha en fortsatt bra måndagkväll, vi ses!

 

Hej då!

  

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards