oskmar

Alla inlägg den 31 juli 2023

Av Elsa Mårtenzon - 31 juli 2023 16:46

 

Halv nio igårkväll såg det ut så är, med solen som förgyllde i omgivningarna, nu när jag tittar åt samma håll så ser jag regn, som inte förgyller men blöter på omgivningarna.

    

Verkligen blandat väder i dag.

Åskan har mullrat, regnet har fallit, men det har varit varmt och solsken mellan skurarna. Det är inte mycket att klaga över vad gäller vädret sista dagen på juli sommaren 2023. Regnskurarna har gjort stor nytta här nere för grönskan, det ser ju riktigt frodigt och friskt ut nu och nu blir det turer med gräsklippren, när det har torkat upp efter regnskurarna.

Just nu är det 19,5 grader varmt, vinden kommer från sydost och det är blandat utseende på himlen också. Det finns en del mörka moln som kanske kommer bjuda på regnskurar. Men det finns också lite blått där emellan, solen skiner av och till.

    

 

Det är också halv nio igårkväll, blandade moln...

  

I dag har jag varit upp på Näsudden och hälsat på.

Ann Chatrine, Mikael och lilla valpen Eiko har varit där. Mikael har jobbat med ett lass grus som han fraktade hit förra veckan, Ann Chatrine har klippt och trimmat gräs.

Mikael har en vecka kvar av sin semester och Ann Chatrine har sin lediga dag efter en jobbarhelg.

Eiko gör inte mer än äter, sover och upptäcker världen.

 

Han står och funderar: "Va är det här för vattenskvätt"?

    

Vilket liv det är omkring koranbränningarna, idag har samtliga muslimländer haft ett möte, tror de var 57 stater, mötet var digitalt.

De verkar vara helt ur balans hela högen och det söks tillstånd fortsättningvis om att bränna koranen, både i Sverige och i Danmark. Och dag har det väl varit bränningar också, i Stockholm. Hur ska detta sluta, undrar man?

Försök att besinna er alla gubbar, det är ju som vanligt mest omkring gubbar det rör sig.

Igår såg jag i nåt av länderna att de brände en bild på svenske kungen och han har då ingen makt alls över det som sker. Det är inte utan att jag tycker barn har det redigare i skallen än alla dessa män i alla åldrar i alla länder som upprörs.

      

Jag hoppas många, många såg "Nordens okända krig", en dokumentärserie sedan 2022, det var sista delen av sex avsnitt som gick på 2:an i gårkväll.

Det var så skrämmande så det går inte med ord beskriva.

Och efter dessa fruktansvärda händelser borde alla, än idag och för all framtid, kunna låta bli att starta krig!

Ni som inte sett serien, leta reda på den på nätet och se den. Jag kan inte se sånt utan att tårarna flödar och jag måste erkänna, att jag känner ett oresonligt hat mot dessa genomonda män som startar krig.

Till och med idag 2023 startas och pågår krig och gör oskyldiga människor i alla åldrar så mycket ont att att det helt oförlåtligt i evigheters evighet.

Och det får kosta hur mycket som helst i människoliv och ekonomi.

Den krigsherren i öst, den värste, anser att de har inte rätt att försvara sig de som är oskyldigt angripna. Och sånt ska oskyldiga barn vara tvungna att uppleva! Fruktansvärt!

    

Dagens namn är: Helena och Elin, grattis till er!

 

Namnet Helena har förekommit i Bellvik, nämligen Helena Östlund, född 1899 i Bellvik. Bodde i en liten stuga på sin hemgård där hon var född, hon förblev ogift.

 

Ha en fortstt bra måndagkväll, vi ses!

 

Över viken från Näsudden, syns inte mycket av byn i dag, annat var det förr!

Hej då!

    

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards