oskmar

Alla inlägg den 18 maj 2020

Av Elsa Mårtenzon - 18 maj 2020 18:17

 

Plötsligt så händer det! Det blev vitt med snö igen igår. Men den låg inte kvar sååå länge, som tur var.

 

 

Men oj va mycket av sjön som har gått upp idag, det är helt öppet utanför gården här. 

Den har styrt mot Käringholmen och det kommer mera is väster ifrån.

Det gör verkan ändå, men det är väl blåsten, snöskurarna och regnskurarna som påverkar. Värmen kan det då inte vara, för den är på sparlåga än så länge tycker jag.

Fast idag har det varit rätt mycket sol ändå, då jag helst inte ville ha någon alls.

Det har varit väldigt besvärligt att putsa fönster i det är vädret, jag har fått göra många uppehåll när solen kommit fram, men så hann jag inte mer än ett fönster heller.

Just nu är det 7 plusgrader och tack vare att isen gett vika på sjön så är det lätt at se varfrån vinden kommer och hur stark den är. Den kommer från nordväst och är inte så kraftig, snarare måttlig.

 

Det var några som trodde att jag blivit dement igår och lagt ut en bild på Facebook med rikligt snöfall. Men se det hade jag inte, de snöade visst hos mig. Men det hade inte snöat t ex i Nybäcken ett par km härifrån, så det var en väldigt lokal snöskur.

 

Numera får jag komma på nya åtgärder varja gång jag ska putsa mina fönster. Inte nog med att jag inte är så vig längre, jag har blivit kortare också med åren.

Förut har jag kunnat stå på golvet när jag putsat de nedre fönsterhalvorna, men nu når jag inte ända upp från golvet.

De stegar jag har som hjälp så är den ene för hög nertill och pallstegen är för obekväm när jag ska sätta mig i fönstersmygen för att nå utanför fönstret, på utsidan.

Men idag fick jag en ljus ide, jag hämtade pallen som jag fick av Ingvald, en stabil och säker hjälp och lagom höjd. Helt plötslig blev det mycket bekvämare. Ja, om man inte har så stora krav på bekvämlighet.

Isåfall ringde jag väl RUT-hjälpen och staten fick vara med på ett hörn. Men den "hemhjälpen" är väl mera till för dem som har riktigt gott om stålar i de fina kvarteren.

Nu var jag aningen ironisk, men RUT det visade oss verkligen vilka det som var utnyttjade svart arbetskraft. Det var de allra tätaste i samhället, som verkligen skulle ha råd att betala både skatt och arbetskraft.

 

I dag fick jag sällskap till elvakaffet, det har varit ganska tomt på den fronten i vinter på grund av corona- eländet. Som inte är över än på långa vägar, om någon nu tror det. De som var hit idag är nog medveten om det men de är just nu likadana enstöringar som jag och riskfria, hoppas jag.

 

Dagens namn är: Erik, grattis till dig som heter så!

Det namnet har förekommit i Bellvik, mer än en. Den jag kommer på nu är 

Erik Näsström, född 1866 i Bellvik, dog redan 1936 i Bellvik.

 

Fortsätt måndagkvällen så bra som möjligt och ha det bra, vi ses!

 

 

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards