oskmar

Direktlänk till inlägg 24 maj 2019

Maj 2019 05 24 moln inget regn

Av Elsa Mårtenzon - 24 maj 2019 16:06

 

Så här ser sjön ut och det ljusnar mer och mer på himlavalvet...

 

 

 

En dag med en helgrå himmel, men inte en droppe regn.

Sjön har varit blank och fin och lite dimmigt bland bergen på grund av all fuktighet.

Gräset har växt otroligt mycket, det blir att sätta sig på gräsklipparen den första dagen som det är torrt väder, när det nu blir.

Jag är förvånad äver häggen, det är miljoner blommor på den men jag känner inte den minsta doft av dem. Den blommar så tidigt så kanske inte doften hunnit med, eller?

Jag har inte upplevt detta "fenomen" tidigare i alla fall, den brukar sprida sin doft över hela gården.

Just nu under den tidiga kvällen är det drygt 9 grader varmt och sjön är som en enorm spegel.

 

Vädret fick avgöra vilken sysselsättning jag skulle roa mig med i dag, det blev bullbak.

Jag var inte utan, men det är bra att ha ett lager den här tiden om det blir värme och sol är det inte så roligt att stå inne och baka bullar.

Blir det flera lämpliga dagar ska jag ge mig på en sorts bulle som de har på kondis i Dorotea, där man kavlar in smör i degen. På fiket kallas den för elefantöron och den var jättegod och frasig, den måste jag pröva på att baka.

Jag undrar hur många bullar jag bakat i mitt liv? Det har hunnit bli ett tämligen stort antal, för bullar har jag alltid haft i frysen. Före frysboxens tid hade jag ett stort brödskrin fyllt och det räckte en vecka, sen bakade jag nya. I slutet på veckan var de inte så goda som från början, men det var lika för alla på den tiden så man åt dem ändå. Nu skulle jag inte äta en veckas gamla bullar som har legat i ett plåtskrin, nä fy heller.

 

I dag har Theresa May avgått, men lämnar den 7 juni och jag förstår inte alls att hon stått ut tills i dag. En otroligt uthållig kvinna som hon har fått stå i för detta Brexis och ändå inget resultat. Men idag kom det faktiskt tårar, hon är en människa ändå!

Att de inte blivit hörselskadad de som suttit i parlamentet under den här tiden som Brexit debatterats! Det har skrikits och vrålats över alla bräddar, ibland har talmannen varit blå i ansiktet som han skrikit "order", tusentals gånger. Jag skulle ha hållit för öronen och sprungit ut ifrån eländet.

De skulle ha stannat kvar i EU, det hade nog varit det bästa för alla. Ja, de är ju inte ute än heller...

Det har i alla fall blivit tyst om Svexit på Facebook, SD:s anhängare körde stenhårt med det till att börja med, men har nog blivit så illa piskade att inse att, det var lättare sagt än gjort det.   

 

Är det idag det är 100-årsdagen för kvinnors rösträtt? Jag tycker mig höra på radion att det firas i dag.

Ja, är det inte fantastiskt att halva befolkningen tyckte att den andra halvan inte skulle få rösta??? Det var Socialdemokrater  och Liberaler som drev igenom kvinnlig rösträtt. Högern motarbetade det  hårt in i det sista, så  länge det gick!!!

Men, det existerar ju fortfarande i mellanöstern, att kvinnor inte har ett människovärde, mer än för att föda barn och passa upp männen, år 2019!

Och där lär det väl aldrig bli någon ändring, där blir det krig istället. Fy,fy och fy!

 

Dagens namn är: Ivan och Vanja. Grattis Ivan Wallin! Kerstin berättade att du läser  bloggen.

Och grattis till er som heter Vanja!

 

Ha en fin fredagkväll och njut av fredagsmyset! Hej då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards