oskmar

Direktlänk till inlägg 7 maj 2024

Maj 2024 05 07 soligt och grant väder

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 7 maj 16:23

En solig och härlig dag igen!      

I morse var det frost i gräset som var snöfritt och vid halvtolv tiden igårkväll var det ett par grader kallt, en ganska kylig natt förmodligen.

Men desto grannare har dagen varit, har glömt att kolla termometern i dag, men förmodar att det varit omkring 15-16 grader eller mera.

Just nu är det 9 plusgrader och en himmel med enstaka lätta skyar som pryder och inte stör solens existens, super.

      

   

   Solsken och lätta vackra moln!

 

På eftermiddan var jag ut för att leta efter vårtecken. Det gick så där, inte  gröna grässtrån, inte ett enda hittade jag. Men en öppning vid strandkanten i alla fall.

  

I dag har jag varit på OK och fått vinterdäcken bortplockade för den här vintern, adjöss med dem.

Bilen spolades ren från den värsta geggan och lättade nog i vikt sedan den försvunnit, men är nog tillbaka illa kvickt efter ett par turer till Dorotea.

I dag var det faktiskt en maskin före mig när jag körde hem som skrapade igen groparna, fram till Nappsjö hade den hunnit. Då får vi väl se hur länge det håller, det är ju både regn och snö på gång enligt YR och SMHI.

 

Ett annat vårtecken, vattnet har kommit loss från myren och är på väg mot sjön, inga tussilagon syns, ingen grön färg i gräset, bara brunt, visset och trist, men det kommer.

    

Just nu hör jag på nyheterna hur de i Ukraina har lyckats avvärja ett mordförsök på sin president. Vilken tur att mördarna misslyckades!

Det sägs också att de försökt mörda honom flera gånger tidigare också, hoppas de aldrig någonsin lyckas i sitt onda uppsåt. Onskefulla människor i övermåtta, men de har många mord och ondskefulla handligar på sina samveten, om de nu har eller vet att det finns något som är samvete.

  

Igår påminde jag mig i mina tankar när doktor Strömbom och tandläkaren Helleberg bodde en vecka i det här huset några somrar för att vara här och fiska.

I dag möter jag Strömboms son som bor i sin fars hus, som Strömbom bodde i och hade sin privatpraktik i sedan han slutat på sjukstugan.

Kändes som en tankeöverföring igen, vi har inte brukat säga mycket mera än hej till varandra, men idag stod vi inne på ICA och pratade en bra stund. Vi konstaterade båda två att det var flera år sedan vi träffats. Men idag gjorde vi det och efter mina påminnelser om hans far känns det som en tankeöverföring, som jag så ofta upplever.

    

 

Upp mot landsvägen är snön snart helt bort i alla fall.

    

Ikväll klockan åtta på fyrans Kalla Fakta ska det avslöjas om det som starkt förnekats av Sverigedemokraterna, sannigen om deras trollfabrik.

Sanningens minut Jimmi Åkesson!

 


Dagens namn är: Carina och Carita, grattis till er!

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 

Halv elva igårkväll, en färgklick!

Hej då!       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 18 maj 16:52

  Så här ser det ut just nu på himlen, fina moln.      En dag till med sommarvärme, det är bara att hoppas nu att vi inte gör bort sommaren redan i maj. I dag har det kommit mer och mer moln under dagen och nu är det ganska mycket på himlen...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 17 maj 17:37

  Halv sju i morse, isen ligger kvar men solen är på god väg och högt på himlen redan.        Mörka moln på morron men de försvann varenda ett.      Hemma igen!    Vilken sommardag det varit och är fortfarande, och Bellvikssjön ha...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 16 maj 15:32

  Halv sju i morse och inte var det mycket moln, eller?      Är det verkligen sant? Att vi har så varmt och soligt i dag också, ja, det är sant! Som en riktig sommardag, 24-25 grader varmt när jag tittade. Det är hälsosamt för både kropp ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 15 maj 17:50

        Perfekt väder i dag, men jag min dumming har varit inne hela dagen ändå! Solen har gassat på från tidig morron och fram tills nu, och det ser ut att fortsätta. Ett tag idag var det nära 25 grader när jag kollade. Nu har isen på...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards