oskmar

Alla inlägg den 3 juli 2021

Av Elsa Mårtenzon - 3 juli 2021 17:27

 

Sent i gårkväll...

 

 

Och tidigt i morse...

 

En kvävande värme i dag, varmare än i går. De som påstår att det är skönt så här tror inte jag är riktigt ärliga, de bara låtsas.

  

Jag minns ju förut på det tiden man var med i slåttanna i sån värme hur vi slet ont och skönt tyckte jag inte ens då att det var. Och då var man ju ung och tålde betydligt mer.

Inte annat än när det blev paus och vi sprang ner till sjön och badade, det var skönt!!!

Inte förrän mitt på dagen började vinden röra på sjön lite försiktigt, då blev det lite, lite bättre. Innan dess var det totalt vindstilla och luften dallrade av värmen.

Just nu är det 27,5 grader varmt i skuggan och det har pendlat mellan 29 och 31,5 grader under dagen, i skuggan.

Det är några lätta små moln därovan, lite här och där. Vinden har lugnat sig nu och det är på väg mot spegelblankt igen.

 

Men det är tur för gräset orkar inte växa i den här värmen, det är för kortklippt, helt medvetet av mig.

Det är för mycket sand i jorden här och fukten försvinner snabbt när det är riktigt varmt. Jag kanske slipper gräset några dagar nu.

 

Jag har gjort mina tappra försök att gå ut och röra på mig under dagen, flera gånger. Men efter en stund har jag dragit mig in till skuggan med korsdrag från alla håll.

Om det är nån som tycker, att nu är det ett förbaskat kvir på dig, men jag har ju talat om för vädergudarna att det är skönast med 20 grader varmt, solsken och ingen blåst.

Lite inflytande kunde jag väl få ha på vädergudarna, tycker jag, men de skiter blankt i mig.

 

I dag har jag träffat två som jag pratat med. Anders hälsade på klockan sju i morse, som hastigast och väldigt bråttom som vanligt.

Under dagen har jag stått ute på gården och pratat med stugegrannen som bor vid sjön. Annars har det varit lugnt och stilla.

På sjön har jag sett en flotte som "seglade" fram lugnt och och nästan ljudlöst, samt ett gäng på Käringholmen. Och ett par båtar, men långt ifrån som det var en gång i tiden.

 

Nyss har jag varit in och läst på tidningen Paragraf om Ulf Kristerssons framfart, innan han blev vald till moderaternas partiledare.

Jag undrar hur många som är medveten om hans "karriär". När man hör hans svada i dag om hur han ska rädda oss undan allt ont, ja, då kan man ju inte tro att han ligger bakom liknande misslyckanden, som kostat skjortan för skattebetalarna.

Om du inte tror mig, gå in och läs Paragraf själv och sedan bilda dig en uppfattning om hur hans karriär som statsminister kommer att te sig.

Vi bör nog ta reda på allt vi kan om politikerna, de är duktiga på att lyfta sig själva, men de är inte så sköna juveler alla gånger.

 

Dagens namn är: Aurora, grattis till er alla med det namnet!

 

Ha en riktigt härlig lördagkväll i kvällssolens sken, eller i skuggan, vi ses och hej då!

 

 

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards